avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce date pot obtine de la ISP, Google, FaceBook etc ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce date pot obtine de la ISP, Google, FaceBook etc ?


Cam ce dat pot obtine de la ISP, Google, etc ?


Am avut parte de o perchezitie domiciliara pt. o presupusa vanzare de etnobotanice, spalare de bani , bla bla bla etc. Nu au gasit nici o proba in locuinta mea: nimic gen bani cash, bunuri de valoare,dar mi-au luat laptopul. Laptopul este insa puternic criptat si nu poate fi accesat fara parola care nu mai este, i-am dat foc. Tot ce am pe numele este o garsoniera de 10 000 euro si un telefon Iphone 5S. Nu au gasit arme, cutite, nimic, nimic, dar absolut nimic. Nici macar etnobotanicele cautate. Impotriva mea a existat un denunt: un furnizor din budapesta se pare ca ar fi pastrat pe un stick USB vanzarile, inclusiv catre mine. El ar fi fost prins...si asa au ajuns la mine. Marfa a venit pri tampitul ala personal, l-am platit cash ,etc. E proba mare asta?

Cam ce fel de date pot obtine de la furnizorul de internet RDS? Cautarile mele de la google? cam pana unde se vor deuce?

Perchezitia s-a intamplat in urma cu 6 luni si de atunci n-am mai auzit nimic. Le-am facut pana si 3 cereri sa-mi spuna macar nr. de dosar si exact faptele de care sunt invinuit, cerere pt. citirea dosarului si m-au refuzat politicos ca doar cand va fi gata ancheta.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 14:27, 27 Mai 2015
Imi tot zicea seful mascatilor (politist in civil, ceva comisar) : lasa ca cerem noi la Google si la Facebook despre tine, aflam tot oricum
Ce tari sint politistii astia :)

Cauta in constitutie , ia pe rand si codul penal :

Indiferent ca esti ca suspect sau ca invinuit ai drepturi :)

In constitutie , te folosesti de 6 articole : unul din el , e dreptul de a cere informatiile personale fie pe caz penal fie pe caz civil :)
din codul penal de 3 ( abuz in serviciu / amenintare si daca te-au controlat de mai multe ori , de hartuire )
Numai refuzul ca nu ti s-a explicat sau ti s-a adus la cunostiinta ai dreptul sa dai cu ei de pamant prin lege si le faci sesizare frumos sa vezi ce repede or sa sara sa iti explice apoi ...

si uite asa trimiti frumos la MAI sesizare si ca iti ingradeste dreptul de a avea access la propriu tau dosar ...

Pot obtine adresele de ip care le-ai frecventat / ce ai cautat si asa mai departe , in totalitatea cazului = TOTUL !

Daca esti cu musca pe caciula cam asta e dilema ... tu stii ce ai facut si ce nu
De la ISP se pot obtine o multime de date interesante:
- adrese de e-mail contactate/care va contacteaza, corespondenta e-mail primita/trimisa (de aici > IP emitent/destinatar > locatia IP-ului lor;
- site-uri vizitate > ore cand esti in locatie
- din telefon: intinerariu zilnic, SMS, convorbiri > anturaj > interceptari.
P.S.
Parola poti sa o pastrezi, tot nu trebuie nimanui.
Accesarea unui hard parolat, criptat, ars, etc. dureaza intre 15 - 45 minute.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Nu mai trimiteti cereri de studierea dosarului, dvs. personal, ci angajati un avocat pentru a va insoti cand veti fi citat pentru a da declaratie in dosar, pentru a nu risca o greseala care ulterior sa nu poata fi indreptata.

Pe de alta parte, daca ajungeti in instanta si nu ati avut acces la dosarul de cercetare puteti folosi Hotararea in cauza Berari impotriva Romaniei - CEDO

(c) Administrarea şi aprecierea probelor

Curtea reiterează că, în temeiul art. 19 din Convenţie, are datoria de a asigura respectarea angajamentelor asumate de statele contractante ale Convenţiei. În special, aceasta nu are misiunea de a examina erori de fapt sau de drept prezumtiv comise de o instanţă naţională decât în cazul în care şi în măsura în care este posibil ca acestea să fi încălcat drepturi şi libertăţi protejate prin Convenţie. Deşi art. 6 din Convenţie garantează dreptul la un proces echitabil, acesta nu prevede nicio normă privind admisibilitatea probelor ca atare, aspect care trebuie să fie reglementat în principal prin legislaţia naţională. Prin urmare, Curtea nu are rolul de a stabili, ca principiu, dacă anumite tipuri de mijloace de probă – de exemplu, probe obţinute nelegal – pot fi admisibile. Întrebarea la care trebuie să se răspundă este dacă procesul în ansamblu, inclusiv modul în care au fost obţinute probele, a fost echitabil. Iar la stabilirea caracterului echitabil al procesului în ansamblu, trebuie să se ţină seama dacă s-a respectat dreptul la apărare. Trebuie să se examineze în special dacă reclamantului i s-a acordat posibilitatea de a contesta autenticitatea probelor şi de a se opune utilizării lor. În plus, trebuie să se ţină seama de calitatea probelor, inclusiv dacă circumstanţele în care au fost obţinute pun la îndoială fiabilitatea sau exactitatea acestora. (este vorba de inregistrari).

In conditiile in care computerul dvs. este puternic criptat (pachet criptat de sute de ori), de la ISP pot obtine urmatoarele detalii de browsing (log pe disc): carui cont PPoe i-a fost asignat la un moment dat IP-ul, ora conectarii, ora inchiderii conexiunii si ce cantitate de date a fost transferata in intervalul accesat.
Daca ati folosit Tor pentru anonimizare si "off-the-record"pentru mesageria instant, este mai dificil de aflat ce ati accesat.
Din punctul meu de vedere, cu programe specializate cred ca se poate descifra orice pachet de date care iese din placa de retea.
Birou-De-Mediator a scris:
de la ISP pot obtine urmatoarele detalii de browsing (log pe disc): carui cont PPoe i-a fost asignat la un moment dat IP-ul, ora conectarii, ora inchiderii conexiunii si ce cantitate de date a fost transferata in intervalul accesat.
Daca ati folosit Tor pentru anonimizare si "off-the-record"pentru mesageria instant, este mai dificil de aflat ce ati accesat.

cont PPoe nu e un cont la care se asigneaza IP
- corect PPPoE adica Protocolul punct la punct prin Ethernet (sau PPPoE, de la engl. point-to-point protocol over Ethernet) este un protocol de rețea pentru încapsularea cadrelor PPP în cadre Ethernet. Este folosit mai ales pentru servicii în bandă largă, cum ar fi DSL (cablu telefonic) . Oferă facilitățile standard PPP, cum ar fi autentificare, criptare și compresie.

anonimizare cu Tor Browser
- Potrivit unui studiu vizând eficacitatea sistemelor de analiză a traficului asupra reţelelor de anonimizare, până la 81% dintre utilizatorii reţelei Tor pot fi identificaţi.
- Vulnerabilitatea este confirmată într-o postare pe blog şi de reprezentanţii Tor Project, care au explicat că reţeaua Tor nu a fost proiectată pentru a combate această tehnică de monitorizare. "Designul reţelei Tor nu încearcă să protejeze împotriva atacatorilor care pot urmări sau măsura simultan atât traficul de intrare cât şi cel de ieşire în reţeaua Tor. Asta pentru că dacă poţi vedea ambele fluxuri de date, există tehnici simple de analiză statistică folosite pentru potrivirea acestora. "

Alte discuții în legătură

Diicot-ul vrea sa dau 40 000 euro. eu nu vreau sa le dau parola riseup riseup Am urmatoarea problema: Am fost identificat de catre DIICOT, cum ca as fi partajat mai multe fisiere video si audio pe anumite programe: DC++ si Bittorent. ... (vezi toată discuția)
Conturi false si defaimatoare facute in numele meu mmomo mmomo Acum ceva timp, persoana X a facut in numele meu mai mult conturi pe situri de matrimoniale si escorte in numele meu, publicand fotografii cu mine in ipostaze ... (vezi toată discuția)
Ip meu folosit de altcineva  A ionel A ionel va rog sa-mi raspudeti si mie la urmatoarea problema: Am fost chemat la scoala unde invata copii mei intrucat sa constatat ca de pe calculatorul meu a fost ... (vezi toată discuția)