avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24

Ref: Anexa 24
În cererea tip pentru eliberarea documentului, în care se declară mostenitorii defunctului, unul din moştenitori fiind decedat la momentul depunerii cerererii, funcţionara de la primărie nu mi-a primit copii dupa actele de stare civilă a soţiei defunctului moştenitor, ci numai pe cele ale copiilor acestuia, precizând că soţia acestuia nu are calitatea de moştenitor.Ulterior,în instanţă la cererea avocatului copiilor defunctului moştenitor, s-a cerut şi acceptat introducerea în cauză a soţiei acesteia.Oare unde este adevărul!?
Cel mai recent răspuns: victor_2013 , utilizator 20:34, 10 Februarie 2016
Sotia defunctului nu este ruda cu acesta si nici cu antecesorii lui.
Copii defunctului sunt rude cu defunctul si cu antecesorii acestuia.
Sortia mosteneste numai ce s-a creat ca bunuri in timpul casatoriei cu defunctul.
Functionara are dreptate.
Daca ati fi venit la mine la primarie, eu nu v-as fi primit nici actele copiilor si sa va explic de ce: in anexa 24, la posibili mostenitori, as fi trecut numele decedatului, cu inscrierea la capitolul "mentiuni" a situatiei speciale: "decedat", alaturi de o copie a certificatului de deces. Functionara de la primare nu este notar sa stabileasca calitatea de mostenitor a copiilor defunctului, cand, de fiecare data, indiferent cu ce clasa de mostenitori vine in concurs, sotul supravietuitor are o cota de mostenire rezervata. Apoi, instanta ar fi cerut o "Anexa 24" de pe urma persoanei decedate, in care, obligatoriu, trebuiau inscrisi atat copiii cat si sotia supravietuitoare, care mosteneste indiferent daca bunurile din patrimoniul sotului decedat provin din casatorie sau anterior acesteia. Din punctul meu de vedere instanta a procedat corect introducand si sotia supravietuitoare in cauza.
Kyandra a scris:
sotia supravietuitoare, care mosteneste indiferent daca bunurile din patrimoniul sotului decedat provin din casatorie sau anterior acesteia.

Cum stiti daca sotia supravietuitoare mosteneste sau nu bunuri care provin din mostenirile sotului daca nu stiti ordinea deceselor ?.
Daca este vorba de un pre-decedat fata de de cujus ?

Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Buna seara,

Va rog daca-mi puteti raspune la o chestioune:

Tatal meu a decedat in decembrie 2015, el fiind casatorit de doua ori si divortat de amandoua sotii. De mama mea a divortat acum 21 de ani, iar de a doua sotie acum 2 ani.

Fratele meu vitreg s-a dus la starea civila cu mama lui, fara a ma anunta si pe mine si a solicitat Anexa 24, unde a trecut-o si pe mama lui pe Anexa pe motiv ca nu a facut partajul in urma divortului. Functionarul a fost de acord.

Ea este divortata de tata de 2 ani de zile, a fost corect cum s-a procedat?
Ma trecut si pe mine pe Anexa, cu toate ca functionarei nu i-a aratat nici o copie dupa buletin, ori alt act prin care sa ma ateste. Acum suntem 3 pe Anexa. Eu, fratele meu vitreg si mama lui pe motiv ca n a facut partajul.

Are dreptuls a fie trecuta pe ANEXA respectiva? Functionara nu a vrut sa-mi faca trimitere la o lege anume, doar a spus ca are dreptul, si ea nu este obligate sa de-a explicatie.

Va rog tare mult daca imi puteti face trmitere pe ce lege se bazeaza, ca sotia care nu a facut partajul are voie sa fie pe anexa 24, pentru a ma utea documenta si eu.
Puteti sa-mi spuneti sic e legi s-au incalcat?

Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire in comunitate de bunuri Sineu Sineu Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea : in timpul casatoriei am cumparat impreuna (regim matrimonial de comunitate de bunuri). Nu avem copii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune gimmarian gimmarian buna ziua suntem 2 surori si tatal nostru a decedat pe 9 februarie 2011 ,inca nu am facut taxa de succesiune deoarece nu stim exact cum sa procedam. el a ... (vezi toată discuția)