avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor - Suspect - Retragere declaratie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor - Suspect - Retragere declaratie

Bună seara,

Acum patru luni am fost chemat la sediul BCCO ca martor într-un caz de trafic de droguri. Practic am declarat că am achiziționat de la o persoană cannabis in 8-9 instanțe câte 1 gram pentru consum propriu.
Recent am fost invitat din nou la BCCO ca suspect în caz, pentru deținere și consum propriu de cannabis. Mi s-au prezentat drepturile printre care și dreptul la tăcere. Am solicitat câteva zile, timp de consultare, si mi-a fost acordat.
Din câte ințeleg pot să utilizez dreptul la tăcere și conform NCCP (art. 114-124), declarația martorului nu poate fi folosită împotriva sa.
Mă gândeam că aș putea să îmi retrag declarația inițială dar din ce m-am documentat, ar putea plana suspiciunea de mărturie falsă.
Așadar întrebarea mea este care opțiune ar fi cea mai bună, sau dacă există o altă opțiune?

Vă mulțumesc mult!
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2015
Marius_Andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:15, 23 Mai 2015
Aici nu sunteti in SUA.
Instanta va vedea declaratia dvs. sau va afla de ea si va face cum se face in Romania.
Degeaba uzati de dreptul la tacere daca exista probe.
Era indicat sa aveti avocat angajat cand ati mers la audiere.

Eu in astfel de cazuri recomand la client sa nu dea declaratie de martor daca e vorba si de el.
Un kg este mult si e greu de crezut ca ar fi pentru consum...
Ma scuzați dacă nu m-am făcut înțeles, este vorba de 1 gram. Știu că am greșit că am mers la audiere nereprezentat, dar declarația a fost făcută. Aș fi recunoscător dacă ați putea să îmi oferiți un sfat pentru ce să fac mai departe în acest caz.
La un gram nu exista probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie de la bcco sarah1985 sarah1985 Buna ziua. Am gasit in usa o citatie de la Politie, mentionandu-se ca sunt chemata la audieri in calitate de martor. M-a socat departamentul care ma cheama la ... (vezi toată discuția)
Trafic de droguri de risc buna seara! am o întrebare care nu ... Ihategreen42 Ihategreen42 Trafic de droguri de risc Buna seara! Am o întrebare care nu o înțeleg deloc. Povestea începe așa: am un dosar penal pentru deținere de droguri se risc ... (vezi toată discuția)
Martor in dosar trafic de droguri anthem978 anthem978 Am fost contactat telefonic de un domn de la BCCO si am fost informat ca trebuie sa ma intalnesc cu el pentru a sta de vorba o ora deoarece au fost facute ... (vezi toată discuția)