avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma in insolventa poate incheia contracte de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma in insolventa poate incheia contracte de munca?

Am fost sa ma angajez la o firma si dupa mai multe interviuri am aflat ca sunt in insolventa de ceva timp. O firma aflata in insolventa poate incheia contracte de munca?
Cum pot afla ca mi se platesc obligatiile din contract(CAS, drepturile de pensie si alte obligatii)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 23 Mai 2015
~ Conținut șters la cerere ~
In principu, NU.
Daca firma este in insolventa, inseamna ca temporar sau pe termen mediu nu are fonduri pentru derularea activitatii. Deci nu mai poate derula activitati de nu mai are de ce angaja personal.

In cazuri, specifice, de ex. reorganizare, administrare judiciara, se pot face restructurari/angajari de personal.

O firma in insolventa are aceleasi obligatii ca si una "normala" dar riscul ca sa nu mai plateasca CAS, pensie, etc. sunt mult mai mari.
@ claudiughebauer1975

O firma aflat in insolventa poate incheia noi rapoarte de munca.

Plata contributiilor o puteti afla de la ANAF , iar de la Casa de pensii puteti afla stagiul de cotizare incepand cu 01.04.2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligat angajatorii sa mai faca carte de munca sau nu? Dessire Dessire Am lucrat la o firma timp de un an jumate.La angajare mi-au spus ca imi vor face carte de munca.Dupa ce am plecat de la ei...cand sa imi iau cartea de ... (vezi toată discuția)
Pierdut carte de munca roxiana24 roxiana24 Buna seara. Ma confrunt cu o problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. de o luna m-am angajat la o firma, tot acum o luna am dus si actele necesare ... (vezi toată discuția)
Despre pensie mihaimares59 mihaimares59 Va salut .Curind urmeaza sa depun dosarul de pensie gratie legii 380/2013. Intrucit actualmente sint angajat la o firma cu Contrac de munca , v-as ruga ... (vezi toată discuția)