avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul imi poate interzice sa -mi zidesc gardul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul imi poate interzice sa -mi zidesc gardul?

Buna seara, am si eu o problema.Am avut o casa veche pe hotar, am demolat-o cu autorizatie si am inceput cu chiu cu vai sa construiesc un gard cu care m-am retras de pe vechea amprenta a casei cu vreo 10 cm pt ca vecinul sustinea ca a fost casa stramba ca au intrat vechii proprietari abuziv.Am vrut sa fiu un vecin bun si intelegator desi vecinul a insistat se se dea mai mult si mai mult in interiorul proprietatii mele.Acum ma ameninta ca nu ma lasa sa pun bca-ul daca nu ii finisez si pe partea lui si ma retrag cu 2-3 mm de pe soclu ca sa nu-i iau din "proprietatea lui" cu finisajul.Gardul este in totalitate pe proprietatea mea si din banii mei.Are voie sa-mi interzica sa-mi zidesc gardul?jos inca se mai vede unde era vechea amprenta la 10 cm de cofragul temeliei gardului.Pot rezolva cu politia?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 11:09, 23 Mai 2015
Daca gardul este in totalitate pe proprietatea Dvs., vecinul, daca este de buna-credinta, nu are de ce sa va impiedice sa finisati gardul.
Daca totusi o face, puteti sa-l chemati in judecata cu o actiune in "obligatia de a face" prin care instanta sa-l oblige sa va permita lucrarile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor intre proprietati Tavi22 Tavi22 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta unui gard ce delimiteaza doua proprietati. Ce inaltime trebuie sa aibe temelia acestuia, sau unde pot sa gasesc ... (vezi toată discuția)
Gard nou lazer_454 lazer_454 va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate prin gard eliza2007 eliza2007 Buna ziua, Construim o casa noua pe un teren care este imprejmuit de vecini cu gard de plasa vechi. Eu vreau sa construiesc gard din caramida de 1.8m inaltime ... (vezi toată discuția)