avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard nou

va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece lumina,pe acelasi amplasament.problema este ca vecinul are vita -de -vie linga gard la 10 cm si trebuie sa -i scot vita sa fac sant si cofrag.pe linga asta are o bolta unde in urma cu 3 -4 ani cu acordul lui tata care traieste sa extins cu bolta si a sudat chiar de stilpii gardului, iar eu acum trebuie sa tai cu flexu ;ma-i are si un cires la 1 metru unde vreau sa il tai si 2 pomi mici unde vreau sa -i mut la 2 metri .am anuntat vecinu ce vreau sa fac si nu este deacord deloc.in afara de o amenda ce mai pot pati daca procedez asa? i-am spus daca nu-i convine mergem la tribunal iar el a spus ca nu vrea sa mearga. cum e mai bine si simplu sa procedez.. eu vreau ca vita lui sa fie la 30-50 cm de gard si pomii la 2 m. va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Martie 2010
lazer_454, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aurelian Baciu , Traducator autorizat 12:22, 20 Martie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"in afara de o amenda ce mai pot pati daca procedez asa?"
Dacă aduceți atingere proprietății vecinului, în orice mod, acesta vă poate acționa în judecată.
În timp ce Dvs. nu aveți nici un drept să deschideți acțiunea.
Ați prezentat problema cu rea credință, după părerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta fata de gard lazer_454 lazer_454 buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe ... (vezi toată discuția)
Vecin parsiv lazer_454 lazer_454 buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ady0072000 ady0072000 Buna ziua, In urma cu aprox 2 ani, vecinii mei au daramat gardul dintre proprietatile noastre, deoarece era degradat si au construit un altul, pe vechiul ... (vezi toată discuția)