avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in granituire

Buna ziua,
In urma cu aprox 2 ani, vecinii mei au daramat gardul dintre proprietatile noastre, deoarece era degradat si au construit un altul, pe vechiul amplasament. Anul acesta am fost chemati in instanta deoarece, sustin ei ca, prin constructia gardului proprietatea lor s-a micsorat cu 0,5 cm la strada, deci triunghiular. S-a efectuat o expertiza topografica judiciara, care a stabilit ca intr-adevar la strada este o diferenta de 0,5 cm, dar, in partea opusa, casa vecinilor care este pe hotar, se afla cu 30 cm pe proprietatea noastra. Drept urmare, instanta a hotarat sa se stabileasca linie dreapta, deci, noi castigam cei 30 cm in spate si ei 0,5 cm in fata, urmand ca cheltuielile de judecata sa compenseze cu cele de stabilire a hotarului. Interesant este faptul ca hotararea a fost cu drept de recurs si nu de apel.
Deoarece nu le-a fost pe plac situatia, vecinii au facut recurs, de data acesta in baza unei expertize extrajudiciare si sutin ca gardul trebuie mutat cu 25 cm la strada, nu cu 0,5 cm. S-a dispus efectuarea unei alte expertize topografice, cu toate ca reclamanta nu a efectuat nici un fel de obiectii la prima expertiza si nici nu a avut un alt expert.
Mentionez ca de o parte si de alta a gardului se afla plantata vita de vie de aprox 30 de ani - se poate vedea grosimea care este ca "pe mana", si nu putea fi mutat gardul deoarece vita este la cativa cm de acesta, de care este sudata si bolta de vie, atat la mine cat si la vecini.
Cum ma sfatuiti sa actionez mai departe, mai ales ca am convingerea, ca unul din judecatori este partinitor vecinei mele, a carei cumnata este, din cate am inteles procuror, lucru cu care aceasta se lauda cu alte ocazii. Lucru care mi s-a parut ciudat a fost ca s-a convenit ca expertul sa fie tras la sorti dar cand am ales biletul nr. 5, la nr corespunzator din registru, unul din judecatori a spus mai incet un nume de expert, iar presedintele a spus un altul.
Va rog, as dori o parere, un sfat, cum ar trebui sa procedez mai departe, pt. a ma putea apara?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 10:32, 26 Iunie 2010
sa formulati si dumneavoastra obiective la expertiza
apoi obiectiuni daca nu va fi efectuata corect
daca aveti banuiala legitima - de rudenie intre partea adversa si unul dintre magistrati cerere la ICCJ pentru stramutare
Angajati un avocat! Va sti el ce sa faca pentru apararea intereselor dv. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard nou lazer_454 lazer_454 va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece ... (vezi toată discuția)
Distanta fata de gard lazer_454 lazer_454 buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe ... (vezi toată discuția)
Vecin parsiv lazer_454 lazer_454 buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care ... (vezi toată discuția)