avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta fata de gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta fata de gard

buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe alta portiune de 2 m sa extins cu bolta pina in gard . (gard construit de noi )la 10-15 cm a pus si vita-de-vie si 2 puieti de pomi la 70 cm de gard .acuma stiti cum este, i sa intins un deget si a luat 5. inainte am fost mai saraci, acum avem ceva bani, am lucrat si in strainatate si vrem printre altele sa facem un gard nou, cu plasa sudata si policarbonat sa nu sa vada.intrebarea este cum il pot obliga pe vecin sa mute tot la o distanta de gard de 25-40cm. oare gardu nu trebuie lasat liber sa poata fi intretinut si inlocuit daca este vechi ? pina la ce distanta de gard se construieste ?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 09:42, 23 Martie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista o lege numita Codul Civil si o lege speciala a pomiculturii care prevad exact distantele la care se pot planta pomi fata de gardul care desparte 2 proprietati invecinate! Iar distanta minima este de 1 metru pentru pomi de talie mica si 3 metri pentru pomii de talie mare(stejar, brad , salcam , salcie etc)
Parerea mea este ca ati putea discuta amiabil cu vecinul, mai ales daca acel acord al tatalui dvs nu a fost dat la notariat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin parsiv lazer_454 lazer_454 buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care ... (vezi toată discuția)
Gard nou lazer_454 lazer_454 va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece ... (vezi toată discuția)
Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)