avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vecin parsiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vecin parsiv

buna ziua.eram intr-o situatie mai dificila si acum este mai bine. in urma cu 4 ani vecinu a sudat bolta de gard pe o lungime de 10 m cu acordul lui tata care traieste si azi. (gard construit de noi )vecinu cu tata sunt frati. veau sa fac un gard nou si pentru asta trebuia sa tai cu flexu din bolta vecinului si sa intru pe terenul lui. ne-am certat putin fiinca vecinu nu era de acord si pina la urma cu parere de rau a cedat si ma lasat sa tai bolta din gard si sa intru pa terenul lui. am facut si sant si urmeaza sa fac cofrag si sa torn beton .problema este in felum urmator ; am lucrat in strainatate 1 an si am venit in decembrie si toti m-au intrebat cind mai plec. ca sa" scap" de intrebari am spus ca plec la toamna. adevarul este ca nu stiu daca mai pot pleca la toamna si cind .vecinu este parsiv si cred ca asteapta si spera sa plec sa-i ceara lui tata voie sa sudeze iar bolta de noul gard unde in momentul de fata gardul nu este terminat .tatal meu are peste 80 de ani , memoria la mai lasat, este si cam betiv si in cazul care plec in strainatate sa nu faca iar o prostie sa il lase pe vecinu sa sudeze bolta de gard. vreau sa mentionez ca am act de vinzare cumparare pe numele meu cu clauza de intretinere si ingrijire a parintilor pina la moaretea acestora. pe lungimea de 10 m vecinu are vita-de -vie hibrid la 10-15 cm de gard unde a promis ca la toamna o muta mai departe de gard, daca ar mutao acuma spune el ca se usuca .mai are si 3-4 puieti de pomi( caisi ) la 70 cm de gard si nu vrea sa ii mute. cum sa rezolv aceste probleme si cit ma costa? va multumesc anticipat
Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
lazer_454, utilizator
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 12:24, 29 Martie 2010
Cata vreme acordul dat de tatal dvs nu este scris nu este nici un fel de problema. Insa pentru a-l obliga pe vecin sa-si mute pomii la distanta legala prevazuta in Codul Civil si in legea pomiculturii va trebui sa-l dati in judecata!B-). Bineinteles, exista si varianta intelegerii pe cale amiabila daca aveti sansa unui vecin intelegator!
Sudarea boltei de vita de vie de gardul dvs. s/a facut in baza unei intelegeri verbale, ca intre frati, fara vreun act. Asta e bine. Mai rau a fost in cazul in care , unul vrea sa refaca gardul si vrei, nu vrei, se taie si bolta celuilalt. Pentru asta toate discutiile. Tocmai ca sunteti in grad de rudenie , puteti starui pe cale amiabila rezolvarea neintelegerii. Poate va intelege tatal dvs si nu isi va da acordul din nou.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere ca vecinul ,este fratele tatalui dvs,adica unchiul dvs,normal,ar trebui sa gasiti posibilitatea solutionarii in familie
ca nu vreti ca bolta sa fie sudata de gardul dvs e de inteles, poate. dar nu inteleg ce inseamna " sa intru pe terenul lui".. cat ati taiat bolta, sau ati mutat gardul pe proprietatea unchiului si acum il puneti pe om sa-si mute si caisii?!
Avand in vedere ca sunteti proprietarul imobilului, ca vacinul a trecut la "pasivitate"este de inteles.
Sigur nu veti putea opri pe tatal d-voastra sa faca ceea ce doriti, asta in legatura cu aspectul sesizat de d-voastra., dar plecati de la o gandire pozitiva:ati obtinut pe cale amiabila solutionarea , deocamdata a litigiului.

Alte discuții în legătură

Distanta fata de gard lazer_454 lazer_454 buna ziua. lungimea curti mele este de 35 m . in urma cu 3-4 ani cu acordul lui tata vecinu sa extins cu bolta si a sudat de gard, pe o lungime de 10 m iar pe ... (vezi toată discuția)
Gard nou lazer_454 lazer_454 va salut.am un gard vechi construit de noi si vreau sa construiesc unul nou,; soclu + plasa sudata unde vine prins policarbonat mat care nu se vede dar trece ... (vezi toată discuția)
Constructii pe linia de hotar pe terenul vecin ContSters322167 ContSters322167 Buna ziua! Cand am cumparat casa , vecinul avea facut gard pana in peretele casei mele ,Picatura stresinii mele din spatele casei cade pe terenul lui,teren ... (vezi toată discuția)