avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imobil bun succesoral-spor valoare prin imbunatatirile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imobil bun succesoral-spor valoare prin imbunatatirile efectuate de unul din mostenitori

la bunurile ramase dupa moartea parintilor daca unul din cei care fac parte la mostenire locuieste in imobilul care face parte din masa succesorala si ia adus imbunatatire ,cum se va tine cont de cheltuielile facute cu imobilul si de faptul ca sa schimbat valoare cu aceste renovari?.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: lucia58 , utilizator 15:07, 25 Mai 2015
La Notar, cand se va face dezbaterea mostenirii, poate sa vina cu o expertiza tehnica extrajudiciara referitoare la evaluarea imbunatatirilor/renovarilor
Daca mergeti la notar trebuie sa va intelegeti pe tot ce veti tranzactiona.Va puteti intelege pur si simplu dupa aprecierile voastre.

Daca nu va intelegeti veti ajunge la instanta.
Cautati sa gasiti o modalitate de intelegere pentru ca o judecata va costa destul de mult pentru ceva care nu este foarte important.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
eu deja sunt in instanta de judecata pentru dezbaterea mostenirii ,nu sa gasit cale amiabila ,deci cum imi vor fi luate in considerare inbunatatirile facute ,S e va tine cont de valoarea actuala a imobilului sau de valoarea care era la data decesului parintior? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate dezbatere succesiune dupa sora AlexStoica AlexStoica Sunt in situatia de a dezbate succesiunea dupa sora mea. Masa succesorala este constituita dintr-un apartament, care a fost cumparat de sora mea de la parintii ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune, costuri - notar vs. instanta livisa livisa Bun ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti daca dezbaterea succesiunii e mai ieftina in instanta sau la notar, conform noului cod civil, avand in vedere situatia ... (vezi toată discuția)
Succesiune - unchi si 2 nepoate IrinaDum IrinaDum Buna ziua, suntem 2 surori si un unchi care trebuie sa impartim mostenirea bunicului decedat acum 3 luni de zile. Tatal nostru a decedat acum 30 de ani (nu ... (vezi toată discuția)