avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Limbaj de lemn
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Limbaj de lemn

Acordă termen la 19.06.2015 pentru a se formula concluzii scrise cu privire la excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă. VA ROG FRUMOS ,CE POT INTELEGE DIN ACEASTA FRAZA ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 00:16, 24 Mai 2015
Inseamna ca instanta a decis sa acorde un termen scurt in care partile sa poata depune
"Concluzii scrise" referitoare la exceptia mentionata.
Dupa depunerea lor instanta va hotara daca admite sau nu exceptia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Presupun ca sunteti reclamantul/a.
Formulati concluzii scrise cu privire la exceptia invocata.
Concluzii scrise= aparari formulate in scris cu privire la exceptia lipsei de interes invocata de parata.
Art. 33 noul cod de procedura civila
Interesul de a acţiona
Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual.
.................................
Mai mult puteti lectura aici:
[ link extern ]
Practica judiciara
[ link extern ] /
Pentru a nu mai numi limbaj de lemn, pe scurt, vă arăt că pentru a fi execitată o acțiune civilă , nu este suficient să afirmi existența unui drept, ci trebuie să existe și un interes în sensul de a aduce un avantaj legal părții care pune în mișcare acțiunea. Reclamantul trebuie să justifice numai în persoana sa, interesul(deci eu nu introduc o acțiune pentru a susține interesul altcuiva), interesul trebuie să fie actual(să existe la momentul și pe tot parcursul acțiunii)să fie legitim , să nu vină în conflict cu legea sau cu regulile de conviețuire socială, etc. Sancțiunea care intervine în cazul lipsei interesului este respingerea acțiunii Invocarea lipsei de interes este o excepție de fond , peremtorie, absolută.
Acestea sunt , pe scurt, câteva noțiuni despre una din condițiile exercitării acțiunii civile.
Nu tot ce nu înțelegem este limbaj de lemn- acea expresie se pretează la folosirea unei vorbiri în care să nu spui nimic ori noțiunea de interes este o condiție de exercitare a unei acțiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excepția lipsei de interes a cererii de chemare în judecată danaa1 danaa1 Pârâta a solicitat instanței să se respingă cererea de chemare în judecată a reclamantei invocând excepția lipsei de interes a cererii de chemare în ... (vezi toată discuția)
Lipsa interes invocare exceptie dumitru2000 dumitru2000 reclamantul, in cursul dezbaterilor, solicita obligarea paratului la plata de daune cominatorii in cazul in care paratul nu se va conforma hotararii ... (vezi toată discuția)
Exceptie peremtorie otto2007 otto2007 Buna seara, As avea o intrebare: Angajatorul introduce o actiune impotriva angajatului avand ca temei de drept art. 270 Codul muncii. Actiunea e completata ( ... (vezi toată discuția)