avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am primit ca mostenire cateva hectare de pamant de la tatal meu.dar pe titlul de proprietate apare trecut cu 50% din suprafata un frate de al sau.Cum pot sa fac sa intru ìn posesie?mentionez ca nu lam cunoscut niciodata pe unchiul respectiv care ìntre timp a decedat.Mentionez ca nu ìi cunosc adresa la care a locuit nici orasul.Despre decesul sau am aflat ìntamplator cativa ani ìn urma ìn urma unui telefon primit la primaria de care apartin,dar nu au mentionat nici o adresa unde sa mergem la ìnmormantare.Daca stiti cum sa rezolv aceasta problema va rog sa ìmi raspundeti.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:09, 24 Mai 2015
Ca sa intrati in posesia terenului trebuie sa faceti succesiunea dupa tatal dvoastra.
Pe certificatul de mostenitor va apare ce cota detineti din titlul de proprietate.
Nu exista alte rude care sa il fi cunoscut pe fratele tatalui sau sa aiba cunostinta de mostenitori ai acestuia?
Exista mama mea, dar sufera de alzhaimer.Partea de 50% al tatalui meu pot sa o trec pe numele meu,dar cum pot face sa trec si procentele unchiului decedat?
Partea unchiului nu o puteti trece decat in calitate de mostenitor.
Nu mai exista nimeni in familie de la care sa aflati informatii despre fratele tatalui?
Erau frati buni sau vitregi? Este posibil ca unchiul sa fi fost casatorit, sa fi avut mostenitori. Daca nu a fost casatorit si nici nu a avut mostenitori atunci l-ati mosteni dar numai in baza deschiderii succesiunii si a certificatului de deces.
Incercati sa obtineti informatii de la emitentul titlului de proprietate, ar trebui sa existe informatii despre domiciliu, o copie a cartii de identitate. Pe baza CNP--ului puteti solicita politiei identificarea ultimului domiciliu si alte informatii despre fratele tatalui, puteti obtine un duplicat al certificatului de deces de la primarie si sa deschideti succesiunea, urmand apoi sa intrati in posesia cotei din teren. Este ceva de umblat pe la autoritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)
Testament - proceduri velica002 velica002 În urmă cu câțiva ani am primit prin testament de la un unchi, care nu avea copii și nu a fost căsătorit niciodată, casa și pământul. ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)