Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu stiu daca electronica sau doar un xerox).
Este legala aceasta operatiune? Se practica si la alte pensiuni/hoteluri?
Exista riscuri la care ma expun daca cineva face o copie dupa cartea mea de identitate?
Mentionez ca pensiunea are si site de Internet + sigla vizibila din strada, deci nu pare ceva obscur.
<<Unitatile de cazare sunt persoane juridice de drept privat care au dreptul sa prelucreze date cu caracter personal. >>
Prin faptul ca au dreptul sa prelucreze datele cu caracter personal, nu inseamna ca e necesara si lasarea unei copii a actului de identitate. Datele din formularul de cazare ar trebui sa fie suficiente. Nu?
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Personal, consider ca nu sunt indreptatiti a face copie dupa actul de identitate. Daca ar avea astfel de drepturi ar fi trebuit sa puna un anunt in acest sens, in atentia tuturor clientilor. Probabil ca o copiaza intrucat considera ca e o procedura mai rapida in a elibera ulterior facturile, intrucat e greu de descifrat scrisul tuturor clientilor. Totusi, consider ca nu trebuie lasate copii dupa CI la hotel ori pensiuni.