avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie dupa cartea de identitate la pensiuni
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie dupa cartea de identitate la pensiuni

Am fost la o pensiune din Cluj-Napoca si mi s-a cerut cartea de identitate. Dar nu au fost notate doar datele, ci i s-a facut o copie (nu am vazut copia, nu stiu daca electronica sau doar un xerox).

Este legala aceasta operatiune? Se practica si la alte pensiuni/hoteluri?

Exista riscuri la care ma expun daca cineva face o copie dupa cartea mea de identitate?

Mentionez ca pensiunea are si site de Internet + sigla vizibila din strada, deci nu pare ceva obscur.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
AntiSecretare, utilizator
Cel mai recent răspuns: benef , utilizator 13:37, 17 Noiembrie 2017
<<Unitatile de cazare sunt persoane juridice de drept privat care au dreptul sa prelucreze date cu caracter personal. >>
Prin faptul ca au dreptul sa prelucreze datele cu caracter personal, nu inseamna ca e necesara si lasarea unei copii a actului de identitate. Datele din formularul de cazare ar trebui sa fie suficiente. Nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Personal, consider ca nu sunt indreptatiti a face copie dupa actul de identitate. Daca ar avea astfel de drepturi ar fi trebuit sa puna un anunt in acest sens, in atentia tuturor clientilor. Probabil ca o copiaza intrucat considera ca e o procedura mai rapida in a elibera ulterior facturile, intrucat e greu de descifrat scrisul tuturor clientilor. Totusi, consider ca nu trebuie lasate copii dupa CI la hotel ori pensiuni.
dar la servici, la secretariat sau sv personal.
unde stocheaza date personale, au voie sa-mi ceara CI pentru a-si face copie dupa aceasta ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
benef, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Montare camere video la intrare in bloc si pe paliere dianahauk dianahauk Locuiesc intr-un bloc care are propia asociatie de proprietari. la ultima sedinta s-a discutat despre montarea camerelor video la intrare in bloc si pe ... (vezi toată discuția)
Clinica medicala - inregistrare/notificare autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal ContSters22096 ContSters22096 o clinica medicala pe cale sa se infiinteze trebuie sa obtina nr de operator de la Autorit pentru Protectia Datelor cu caract personal sau este exceptata de ... (vezi toată discuția)