avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consecinte proces calomnie si insulta pierdut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consecinte proces calomnie si insulta pierdut

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: Am fost insultata de fata cu colegii de serviciu. Nu am garantia ca vor spune adevarul, daca vor fi chemati ca martori. In cazul in care deschid un proces pentru calomnie si insulta si il pierd, persoana acuzata poate sa considere actiunea mea ca pe o calomnie la adresa ei si sa initiezez un astfel de proces impotriva mea?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 11:12, 1 Iulie 2009
Poate exista o confruntare a martorilor , astfel incat sa exista o administrare eficienta a mijloacelor de proba
Vor fi apreciate si declaratiile dumneavoastra , ca parte vatamata.

Daca exista sms-uri , inregistrari pot fi prezentate si acestea organelor de cercetare , respectiv procurorului .

Aceste infractiuni prezinta un pericol social redus , pentru a fi retinute , integritatatea dumneavoastra morala trebuie sa fi fost grav afectata , chiar sa fi existat o continuitate , o desfasurare in timp a elementului material.Sunteti sigura ca doriti sa aduceti acest raport juridic de conflict in fata Politiei , respectiv a Parchetului ?

Numai daca declaratiile dumneavoastra , in calitate de parte vatamata , nu reflecta realitatea , ci sunt unele mincinoase , chiar producand , ticluind probe, putem discuta de infractiunea de denuntare calomnioasa.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Precizez ca in plus fata de insultele aduse, a intrat pe laptop-ul personal, a copiat inregistrari audio strict personale legate de copilul meu, a facut referire in public la acestea, iar ulterior am aflat ca unii dintre colegii mei le-au si ascultat. Totul a fost facut cu rea intentie, pentru distractia personala sau din razbunare, pentru ca am avut curajul sa ridic anumite probleme legate de activitatea societatii.
Buna ziua,ca persoana care pierde in justitie(este vorba si de influente..) cu toate falsurile, minciunile, calomniile, incalcarea legilor, frauda, expertize...aiurea, evaziunea fiscala a adversarului (pe care nu le vad instantele), va rog sa va ganditi putin si la un sfat pe care incerc sa vi-l dau; nu stiu ce varsta aveti, presupun ca sunteti tanara, adica, veti mai fi lovita mult timp de acum incolo. Incercati sa va pastrati echilibrul prin cateva metode care nu sunt indreptate spre "corectarea" semenilor. Va puteti spune: "nu ma distrug ei pe mine". Dupa ceva exercitii, veti reusi. Apoi, nu le dati satisfactie SUFERIND (chiar asta vor; de ce sa le faceti pe plac?). Impuneti-va sa va "enervati" DOAR 15 minute, apoi sa va alungati din minte episodul.Orice vi se spune, sa aveti aerul ca nu auziti si pentru nimic in lume sa nu raspundeti, avand o mina indiferenta si neutra. "Ce nu imi convine nu aud". Nu va imaginati ce furie si ce frustrare le veti provoca! Mai am un sfat: Sa fiti foarte mandra (si constienta) de faptul ca nu-sunteti-ca-ei! Am predat cursuri pentru cei ce doreau sa se angajeze: aveam capitol special pentru a-i inarma impotriva acestor incidente inerente. "Oriunde va exista cineva care sa incerce sa va submineze pozitia in firma, chiar si persoane care maine vor pleca din firma, deci nu pentru a obtine ceva". Nimic nu este perfect, daca nu cumva dimpotriva. Cred ca este bine sa va lipsiti de un proces si sa invatati ceva de la o persoana care a experimentat cu succes "metodele", iar esecurile au venit tocmai de la cei care trebuie sa imparta dreptatea. Alegeti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie si insulta cu martori necooperanti allexis_dan allexis_dan Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de a studia si amenintare cu moartea LAURA-ELENA LAURA-ELENA De cateva zile ma ameninta o doamna despre faptul ca eu si sotul acesteia avem, in viziunea ei, o relatie extraconjugala. Precizez ca noi doi suntem colegi ... (vezi toată discuția)
Incadrare juridica a faptei- termen depunere plangere? Marctm Marctm Buna ziua, Intr-o dimineata la servici am fost jignit de mai multe ori de un coleg pe care l-am iertat, insa e o persoana care continua sa-mi faca probleme, ... (vezi toată discuția)