avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ambii parinti au decedat si mostenitoarele sunt 2 surori , una in Romania , care nu vrea sa faca succesiunea si , cealalta in SUA , care vrea dar nu are cum sa ajunga in Romania. Exista un termen limita pana la care se face succesiunea si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sora din SUA ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:27, 25 Mai 2015
Termenul de optiune succesorala este de un an de la data deschiderii mostenirii. Mostenitoarea din SUA trebuie sa accepte mostenirea, apoi daca nu se intelege cu ceilalti mostenitori poate introduce actiune in instanta, pentru partaj succesoral.
Cand au decedat parintii? legea prevede un termen in care se poate exercita optiunea succesorala a mostenitorilor, respectiv un an de la data decesului defunctului.
acceptarea succesiunii se poate face si in mod tacit .
daca nu exista intelegere intre succesori, singura varianta ramane investirea instantei de judecata cu o actiune avand ca obiect dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune .

sora din SUA poate imputernici un avocat sa o reprezinte in RO in vederea dezbaterii succesiunii . declaratia de acceptare a succesiunii se poate face la consulat, in cazul dansei .
pentru aceasta are nevoie de certificatul de deces al parintilor sai .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde ma adresez si ce acte am nevoie pentru obtinerea certificatului de mostenitor cuziamusia cuziamusia ce acte am nevoie si unde trebuie sa solicit eliberarea unui certificat de mostenitor? (vezi toată discuția)
Succesiune ne finalizata stanciuu_auco stanciuu_auco am tatal decedat din 2000, dar nu am facut succesiunea, mostenitori fiind mama si eu. exista vreo lege care sa ma oblige sa o fac, mai ales ca am probleme cu ... (vezi toată discuția)
Testament eec eec Matusa mea a decedat si nu are copii. A avut inca 2 surori si un frate. Una din surori traieste si de la cealalta sora (care a decedat) are o singura fata ... (vezi toată discuția)