avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru in baza programului national
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru in baza programului national

Buna ziua,
Nu inteleg foarte clar in ce conditii se poate beneficia de acest program national prin care taxele sunt subventionate cu sprijinul(imprumutul) de la UE privind cadastru.
Ma puteti indruma?
Cel mai recent răspuns: Alina_Milea , utilizator 18:24, 3 Iunie 2015
Este f. bună întrebarea și mai ales binevenită pentru a fi lumea cât de cât lămurită.
Faptul că s-a aprobat acest Program național de cadastru are ca scop înregistrarea tuturor imobilelor (prin care se înțelege teren și construcții) într-o bază de date, centralizată.Sunt f. multe proprietăți neîntabulate, a căror suprafață reală, stăpânită , nu se cunoaște doar cea din acte. Această suprafață poate să difere și atunci se vor actualiza și impozitele.
Terenurile care nu au stăpân, se vor întabula ca atare și vor intra în domeniul statului.
Să nu-și închipuie cineva că acest program se va putea rezolva într-un an, pe tot cuprinsul tării. Are mai multe etape , unele f.complexe și vor fi stabilite anual unitățile administrative în care se va pune în aplicare acest program. Vor trebui identificați toți proprietarii, cu acte , fără acte sau imobile fără proprietari. Se vor face măsurătorile și documentațiile cadastrale. Se va afișa rezultatul la primărie, măsurătorile sau orice altceva putând fi contestate, în termenul care este stabilit.
Este un Program național care se va desfășura în perioada 2015-2023(și în mod sigur va fi prelungit)Prin urmare, cei care doresc pot întreba la OCPI de care depind când este programată unitatea administrativă teritorială , pentru implementarea acestui program.
Sfatul meu este că nu costă chiar așa de mult, doc. cadastrală este adevărat că ar costa ceva dar taxele la OCPI sunt fixe și nu ar fi așa de mari. pentru a -și face fiecare intabularea.
Părerea mea!!!!!!!
Sorry!!!!!!
Dacă doriți mai multe amănunte despre acest Program , este publicat pe site ANCPI.
Multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gratuit Ionita2205 Ionita2205 Buna ziua! Ieri s-a anuntat ca pana in 2023 se va face gratuit cadastrarea tuturor cladirilor. Eu sunt cu actele in derulare si va intreb daca o sa beneficiez ... (vezi toată discuția)
Lntabulare casa daniela.ilea daniela.ilea Am o casa nou construita si doresc sa o intabulez .Am inteles ca a aparut un act normativ publicat in Monitorul Oficial din 6 mai 2015 in urma careia sa vor ... (vezi toată discuția)
Intabularea-gratuita-a-terenurilor toma st toma st Am gasit acest anunt, publicat intr-un ziar ... (vezi toată discuția)