avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prescriere datorii asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prescriere datorii asociatie de proprietari

Pe portalul Judecatoriei apare:
,,Data ultimei modificari: 24.01.2013
03.04.2012
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite cererea.
18.11.2011
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia prescripţiei dreptului la acţiune a reclamantei, invocată din oficiu de instanţă, în ceea ce priveşte plata cheltuielilor de întreţinere pe luna februarie 2008. Admite în parte acţiunea în pretenţii formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari nr. ------------------, împotriva pârâtului -----------------------. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 9474,12 lei cu titlu de cheltuieli de întreţinere neachitate pe perioada martie 2008-ianuarie 2011, a sumei de 210,06 lei, cu titlu de penalităţi de întârziere, aferente aceleiaşi perioade, precum şi a sumei de 130 lei cu titlu de fond de reparaţii. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu recurs. '' Suntem in mai 2015.Va rog ,pe intelesul tuturor sa-mi explicati daca aceste datorii s-au prescris sau se mai pot recupera avind in vedere ca pe listele de intretinere nu s-a modificat nimic de cinci ani incoace,chiar daca s-a cerut recuperarea lor in instanta.Ori asociatia nu a terminat ceea ce a inceput?Va multumesc mult!

Intrebati presedintele daca a inaintat hotararea judecatoreasca la executor in vederea punerii in aplicarea hotararii.
Apoi sa ne relatati si noua ceea ce a raspuns. Este acelasi presedinte, acelasi comitet, acelasi cenzor de cinci ani? Nu s-a schimbat nimic?
Daca a survenit prescriptia dreptului material la actiune instanta a hotarat corect.
Fara a se analiza piesele dosarului nu va poate spune nimeni daca este corect sau nu cum a decis instanta de judecata.
Termenul este de 3 ani.
@avocat_lascoschi,

Instanta a hotarat ca se prescriu doar cheltuielile "de întreţinere pe luna februarie 2008" iar pentru intreaga perioada dupa februarie 2008 obliga paratul la plata. Cititi ceea ce s-a scris in primul mesaj.
Nu cred ca initiatorul topicului are vreo pretentie la acea luna prescrisa si nu cred ca pune la indoiala hotararea instantei.
Acum problema este in curtea asociatiei de proprietari. Presedintele asociatiei trebuia sa mearga cu aceasta hotarare la executorul judecatoresc. Punerea in executare silita se poate face in termen de 3 ani de la primirea hotararii de catre reprezentantii asociatiei ca reclamant.
Eu vad in prima postare ca: Data ultimei modificari: 24.01.2013 . iar comunicarea, cu siguranta a fost facuta dupa aceasta data.
Asta inseamna ca cel putin pana in 24.01.2016, hotararea poate fi pusa in executare.
In 2013 s-a ales fraudulos un nou presedinte.Cel vechi a decedat.Alegerea am contestat-o in instanta pentru completarea tardiva (dupa 6 luni)a p-verbal cu decizia finala a sedintei(adica a celui care a cistigat alegerile), pentru completarea dupa sedinta intr-un interval de citeva luni a unor imputerniciri care sa aduca cistig de cauza actualului presedinte in defavoarea mea.In instanta s-a impartit in proces civil si in penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata unde am obtinut (definitiv,in camera preliminara)continuarea cercetarii penale.Deasemenea am cerut cercetari si pentru instigare la fals si uz de fals si pentru abuz in serviciu al administratorului, ,,artizanul'' tuturor acestor fapte care l-a tras si pe noul presedinte in proces,acesta fiind nou si paralel ,dar care a acceptat aceasta implicare.Asta ca sa va faceti o impresie corecta.Solutiile date de instanta asupra datoriilor sunt de pe timpul celuilalt presedinte.Puntea de legatura este administratorul,care se duce la procese pentru ca presedintii aveau serviciu de unde nu puteau lipsi,si ii si place sa traga sforile.am mai scris despre aceste lucruri.Ce nu stiu este faptul ca se pare ca se asteapta de catre cei doi(presedintele fiind paralel),ca aceste termene sa fie depasite pentru a interveni prescrierea si a nu-si pune restantieri in cap cu care au relatii de prietenie.Cred ca daca mai intreprindeau ceva,aparea pe portalul instantei,iar materializarea platilor se vedea prin scaderea sumei restante de pe listele de plata.Ori din 2010,iunie,de cind fotografiez listele,restantele cresc continuu,nefacindu-se nici o plata.Ce pot face?Anul 2013 ni s-a oprit apa calda o luna de zile,in urma unei somatii.Ca bun platnic nu agreez asta.Cit despre comitet,la alegerile contestate ,chiar daca nu as fi fost ales presedinte,trebuia macar sa fiu in comitet pentru ca in afara de mine si de actualul presedinte nu a mai avut nimeni voturi fiind 7 candidati inscrisi.Despre schimbare ,asta incerc sa fac ,dar proprietarii sunt indiferenti,delasatori,influientabili,necunoscatori ai legilor,profitori,lingusitori,etc,si imi este foarte greu.Dar nu capitulez.Consider ca am o singura demnitate si o singura viata.Daca nu acum atunci cind ?Va multumesc pentru rabdare si raspunsuri si va mai astept...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament liber de sarcini Blueberry33 Blueberry33 Buna seara. Vreau sa imi raspundeti va rog la o intrebare. Locuiesc intr-un bloc cu 20 apartamente. Unul dintre ele a fost executat silit de catre o banca, iar ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - da in judecata proprietari care nu sunt de acord sa plateasca un debit creat la unul din apartamentele din bloc! popescuteo popescuteo Buna ziua, suntem un grup de 10-11 proprietari care nu dorim sa platim un debit creat la unul din apartamentele blocului. Proprietarul cu debitul a fost ... (vezi toată discuția)
Explicatii privind cotele de intretinere - retroactiv ? Daniel4x4 Daniel4x4 Buna seara ! Am o mica indoiala si as dori sa aud si parerea celor mai experimentati de pe acest forum. Un co-proprietar a solicitat in scris \\"explicatii ... (vezi toată discuția)