Recent am decis sa demisionez din cadrul unei firme unde angajatorul ma jignea permanent pentru ca dansa avea probleme familiale pe care le folosea pe post de scuza pentru a ne agresa verbal, psihic si moral. Evident, demisia a fost la zi, cu plata zilelor de concediu de anul acesta si restul banilor din salariul pe luna trecuta. Problema este alta. In contractul colectiv de munca este specificat faptul ca angajatii isi vor primii tichetele de masa in fiecare luna. Acum, dansa refuza sa imi dea tichetele spunand mereu ca trebuie sa o sun ca sa purtam o discutie legata de plecarea mea. Refuza sa mi le dea chiar daca i-am explicat consilierei sale juridice faptul ca acele tichete mi se cuvin si am muncit pentru ele. Imi puteti spune va rog cum ar trebui sa actionez? Nu era normal sa primesc si eu tichetele atunci cand toti angajatii le-au primit?Multumesc.
"Demisia la zi" nu este în legislaţia muncii, doar cu preaviz. Poate v-a trecut cu absente nemotivate şi astfel vă puteţi pierde tichetele demasă pe luna respectivă, dar pentru asta trebuie să fie emisă o decizie de sancţionare.
Am inteles. In momentul in care m-am prezentat cu demisia dansa m-a intrebat cand doresc sa plec si i-am spus ca din ziua respectiva. Din cate mi-a spus atat un avocat exista aceasta posibilitate in cazul in care ambele parti cad de acord. Administratorul firmei a semnat demisia in momentul in care i-am inmanat-o. Nu inteleg de ce trebuie sa recurga la astfel de metode penibile din moment ce se considera a fi o firma cu o reputatie foarte buna. Nu sunt singura in aceasta postura pentru ca si celelalte angajate care au demisionat la zi sau cu preaviz nu si-au primit tichetele.
Preaviz
alina_zna
V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)