avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecin hartuitor
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecin hartuitor

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce lege ma apara de un vecin curios si hartuitor, ca are tot timpul ceva de reprosat. M-am mutat la casa de curand si avem un gard metalic despartitor inalt de aproximativ 2m intre proprietati. Dupa nenumarate observatii facute in timpul constructiei casei, motivele fiind ca erau deranjati de vocabularul lucratorilor, de zgomotele de bormasina sau fierastrau (mentionez ca santierul a durat 2 luni in toamna primului an de constructie si 4 luni in primavara anului urmator), au urmat probleme legate de apa de ploaie care se scurge in curtea lor ramasa sub nivelul strazii (noi am inaltat curtea la nivelul asfaltului de pe strada). Am rezolvat aceasta problema zidind sub gardul metalic. Acum il deranjeaza lumina din casa noastra; noi nu pusesem inca perdele si draperii, iar el nu avea draperii. Zilele trecute, dupa vizita unor prieteni, vecinul a inceput sa "se joace" cu lumini cu laser prin casa noastra, de dincolo de gardul lui. In seara urmatoare, din nou, a folosit o lanterna din aceea cu laser. Intre timp am pus perdele, insa nu simt nevoia sa trag si draperiile decat pe timpul zilei, cand ma deranjeaza pe mine lumina de afara. Mi se pare normal ca acest vecin sa apeleze si el la draperii, daca este deranjat de lumina de orice fel din exterior.
Am discutat cu celalalt vecin (care are calcan cu acest batran) si mi-a spus ca aceleasi probleme au avut si dansii, cu amenintari ca va chema politia, cu nenumarate reprosuri nefondate. Sotul meu, enervandu-se, serile trecute, in timpul unui episod cu lanterna rosie, a iesit si a strigat catre el cateva cuvinte, probabil, deranjante. Ieri, vecinul a asteptat dupa gard (ca un las) sa plece de acasa sotul meu si a iesit sa imi spuna mie sa-i transmit sotului sa nu il mai injure, ca de nu, va chema politia ( Sotul spune ca nu l-a injurat, doar s-a rastit la el in seara cu pricina).
Inteleg ca acest omul ar avea si ceva probleme de sanatate a nervilor, luand un tratament pentru o afectiune nervoasa. Insa sotia sa il sustine in exagerari.
In conditiile in care ne ameninta ca va chema politia pentru orice raza de lumina care ii invadeaza bordeiul, ce ne sfatuiti sa facem pentru a-l linisti. Chiar nu vrem sa avem de-a face cu el.
Deranjati putem fi si noi de mirosul cainelui tinut legat continuu, de latratul acestuia zi si noapte (nefiind lasat liber nici 5 minute pe zi), insa nu suntem genul de scandalagii de mahala intoleranti si absurzi.
Il putem inregistra din casa noastra, cand se joaca cu lanterna rosie, ca apoi sa chemam noi politia? Poate asa se linisteste.... sau nu este legal?
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Frank21 , utilizator 21:32, 3 Iunie 2015
Domnule frank, jos palaria, se vede ca vorbiti din experienta si ca cunoasteti bine persoanele despre care vorbiti.. Mie nici nu-mi trecea prin minte asa ceva, Oamenii care cunsc bine anumite cercuri, trebuie respectati. Inca o data, se vede ca aveti experienta. Toata stima ca o impartasiti si altora.
V-as ramane indatorat daca ma puteti lamuri cum sta treaba cu citez : "persoane sunt deranjate psihic, au o personalitate perversa, se numesc perversi narcisisti, ", nu am inteles la ce se refera in contextul discutiei noastre. De unde ati dedus aceste lucruri, in contextul discutiei noastre ? Era vorba de caine sau de pisica ?
forumistul a scris:

Domnule frank, ...V-as ramane indatorat daca ma puteti lamuri cum sta treaba cu citez : \"persoane sunt deranjate psihic, au o personalitate perversa, se numesc perversi narcisisti, \", nu am inteles la ce se refera in contextul discutiei noastre. De unde ati dedus aceste lucruri, in contextul discutiei noastre ? Era vorba de caine sau de pisica ?

Buna ziua,
Daca cititi bine articolul, o alta persoana a avut aceleasi probleme cu acest vecin, face reprosuri nefondate, se plangea de limbajul muncitorilor, vrea sa cheme politia daca razele de lumina patrund in casa lui, etc, deci cauta cel mai mic prilej de contestatie, nu este intelegator. Toti am avut vecini ce si-au facut case, reparati, si ne-au deranjat, dar am suportat pentru ca a fost o chestie de timp, stiam ca o sa se termine, nu ne-am dus la ei sa-i amenintam ca ne deranjeaza bormasina, ca si noi deranjam pe alti, deci faptul de a intelege denota ca esti cat de cat sanatos la cap, ori acest vecin nu numai ca nu vrea sa inteleaga, el isi permite sa deranjeze vecini de o maniera perversa, jucandu-se cu lumina laser in casa lor, o alta seara jocuri cu lanterna etc, si in acelasi timp tot el face amenintari cu politia. Este de ras. Aceste comportamente sunt cele a unei persoane perverse, retardate, deranjate psihic. O persoana adulta, normala la cap, nu se joaca cu lumina laser in casa vecinilor, nu se injoseste la asa ceva, doar niste copii tampiti, niste derbedei pot face asa ceva. Ori acest vecin este in varsta, este batran, suntem in acest caz in fata unei persoane imature psihologic, deranjata mental, un pervers narcisist ce cauta sa aiba dreptate chair si atunci cand este de vina. Perversi narcisisti nu se inscriu intr-o relatie de dialog cu cel care le stau in fata, perversi narcisisti vor sa aiba dreptate tot timpul, vor ca lumea sa faca cum vor ei, vor ca oameni sa nu treaca peste cuvantul lor. Cum poate acest vecin sa cheme politia atata timp cat el se joaca cu lumina laser in casa vecinilor, este de necrezit, astfel de persoane nu sunt normale, sunt deranjate psihic.
Exista difetite tipuri de perversi narcisisti, ii gasim si la locurile de munca, si printre vecini si in familie, etc. Un pervers narcisist cauta sa aiba intodeauna dreptate si sa abuze de situatie, cauta sa manipuleze pe cei din jurul sau, sa domine pe cel din fata, nu se inscrie niciodata intr-o relatie de dialog, vrea sa fie pus pe primul loc, te face sa te simti dator, nu stie ce este echitatea, nu se scuza cand este de vina, este psihorigid si las.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Frank21, utilizator
Asta remarc si eu din afirmatiile dvs care nu accepta decat aprobarea. Sunteti foarte convingator.
forumistul a scris:

..... afirmatiile dvs care nu accepta decat aprobarea. .....

In nici un caz, dar un pervers narcisist poate vedea ceva acolo unde nu exista nimic....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Cui sa ne adresam daca avem probleme cu un vecin recalcitrant? lispas lispas Suntem o familie cu doi baieti, unul de 2 ani si 2 luni si cel mic are o luna, si de curand am achizionat un apartament nou. De cand ne-am mutat avem probleme ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)