avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ratele facute in timpul casniciei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ratele facute in timpul casniciei

Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ruga daca imi puteti explica, in momentul in care vine sentinta, trebuie sa o dau in judecata... pt ce? Cum se numeste chestia cu ratele facute in timpul casniciei? O sa am nevoie de martori? Am inteles ca eu trebuie sa-i platesc pensia alimentara din urma, 17.12.2014 fiind data intentarii procesului de divort. Dar ea nu mi-a mai dat niciun ban pt rate din August 2013, nici pt "prima casa", nici pt creditul de nevoi personale...
Cel mai recent răspuns: Rafael78 , utilizator 14:07, 26 Mai 2015
Puteti promova o actiune de "partaj" si iesire din indiviziune.

Contractele de imprumut au fost perfectate in timpul casatoriei.

Prin urmare, datoriile nascute in timpul casatoriei pot fi supuse impartelli.

Atat pasivul patrimoniului comun, cat si activul sunt supuse partajarii.

Asadar, datoriile contractate pentru a sustine obligatiile obisnuite ce rezulta dintr-o casatorie pot fi cuprinse in masa partajabila.

Datoriile pot fi calificate ca fiind comune.( exista si datorii proprii, contractate de catre unul dintre soti , pentru a sustine activitatea sa profesionala, spre exemplu)




Succes.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rate facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Buna, m-ar interesa daca ratele facute in timpul casniciei se impart in vreun fel, dupa divort. Multumesc. (vezi toată discuția)
Divort - imprumut la banca razvancococi razvancococi Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si ... (vezi toată discuția)
Partaj credit de nevoi personale dupa divorț ionutpep ionutpep Buna ziua. În anul 2007 am contractat un credit de aprox. 54000 CHF , eu fiind titular de credit iar fosta soție codebitor. În timpul casatoriei am ... (vezi toată discuția)