avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rate facute in timpul casniciei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rate facute in timpul casniciei

Buna, m-ar interesa daca ratele facute in timpul casniciei se impart in vreun fel, dupa divort. Multumesc.
daca sunt datorii comune da.
Multumesc, dar chiar daca numele ei nu apare pe niciun act, decat la "prima casa" ? In timpul casniciei am avut un descoperit de card, un credit de nevoi personale si creditul "Prima casa". La restul nu au fost necesare datele sau salariul ei. Multumesc
Atat timp cat banii luati de la banca au fost folositi in comun, datoriile sunt comune.
Am inteles, multumesc frumos. Despre partea cu pensia alimentara, am inteles ca se plateste de la data intentarii divortului, e adevarat? Eu nu i-am dat nimic, doar mancare, cadouri, dulciuri, din August 2013. Iar divortul l-am depus in 17 Dec 2014, am sa-i platesc pe 3 luni deja? Si cum ramane cu "Prima casa", rate, nici ea nu mi-a dat nimic tot din Aug 2013. Multumesc
Da, pensia se plateste de la data actiunii in instanta, la finalizarea procesului d-voastra veti figura cu o suma restanta pt pensia alimentara si d-na cu jumatate din rate datoare catre d-voastra, ulterior, amiabil sau la la executor se vor face compensarile.

Alte discuții în legătură

Ratele facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort danyboldea danyboldea Am o cunostinta care a divortat si lucreaza in strainatate. Are 2 copilasi si au de impartit un apartament. Apartamentul e cumparat inainte sa divorteze cu ... (vezi toată discuția)