avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rate facute in timpul casniciei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rate facute in timpul casniciei

Buna, m-ar interesa daca ratele facute in timpul casniciei se impart in vreun fel, dupa divort. Multumesc.
Inteleg, multumesc frumos. Ce ma mai roade, este ca nu ma lasa sa-mi vad copila decat in fata casei la ea, "pana nu se termina totul" dar ea trage de timp, si raspunsul la cererea mea de divort sau mesajul de intampinare, nu stiu cum se cheama l-a facut in ultima clipa, cat sa fie in termen. Am incercat amiabil, nu vrea. Trebuie sa o dau eu in judecata dupa divort si custodie pentru "partaj" sau cum se procedeaza cu banii pe rate? Eu platesc singur aproape 900/luna din Aug 2013. La banca, am inteles ca merg cu sentinta si preiau eu ratele, sau ea, sau il vindem (abia in Oct sunt 5 ani de la cumparare), achitam banca si ce ramane impartim. Dar ratele celelalte, creditul si descoperitul de card? Mi se scade din pensia alimentara? sau se calculeaza ce avea ea sa-mi dea din Aug 2013 pana azi, si ca am eu sa-i dau din Dec 2014 pana azi?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
Rafael78, utilizator
Da, trebuie actiune in instanta si pentru partaj, daca aceasta nu s-a facut concomitent cu divortul, in actiunea de partaj va spuneti toate doleantele de mai sus, rate, descoperit card, etc. instanta ramanand sa decida cine ce primeste si cine ce plateste. In legatura cu programul de vizitare al fetitei, puteti deschide paralel cu actiunea de divort o actiune in ordonanta presedintiala pentru program de vizita minor, se judeca mult mai repede, 1-2 luni aveti hotarare, poate chiar mai repede.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2015
Cris1971, utilizator
Am inteles, multumesc frumos.
Am incheiat divortul in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. V-as ruga daca imi puteti explica, in momentul in care vine sentinta, trebuie sa o dau in judecata... pt ce? Cum se numeste chestia cu ratele facute in timpul casniciei? O sa am nevoie de martori? Eu trebuie sa-i platesc pensia alimentara din urma, 17.12.2014 fiind data intentarii procesului de divort. Dar ea nu mi-a mai dat niciun ban pt rata din August 2013, nici pt "prima casa", nici pt creditul de nevoi personale...
Respectivele rate se rezolva cu proces de partaj cand veti imparti atat bunurile cat si datoriile, pana nu aveti hotarare judecatoreasca pt asta nu o puteti obliga sa va dea jumatate din rate deci cat mai repede deschideti procesul de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ratele facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ... (vezi toată discuția)
Cat de repede se poate divorta ? IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie cum sa procedez pt. un divort rapid in conditiile in care am doi copii minori, o casa si vreo doua rate comune la ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort danyboldea danyboldea Am o cunostinta care a divortat si lucreaza in strainatate. Are 2 copilasi si au de impartit un apartament. Apartamentul e cumparat inainte sa divorteze cu ... (vezi toată discuția)