avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SA trebuie sa depuna la ORC aga de aprobare sit ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SA trebuie sa depuna la ORC aga de aprobare sit financiare ale afiliatilor?

Un SA care este asociat in mai multe SRL-uri are obligatia de a depune la registrul comertului AGA prin care se aproba situatiile financiare ale SRL-urilor?
Ma ajutati si cu un temei legal?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 15:03, 25 Mai 2015
Conform art. 194 alin. (1) lit. a) din Legea 31/1990 Legea societatilor comerciale, una dintre obligatiile principale ale Adunarii generala a asociatilor este sa aprobe situatia financiara anuala si sa stabileasca repartizarea profitului net.
Conform art. 29 si 30 din Legea contabilitatii 82/1991, situatiile financiare anuale vor fi insotite de raportul administratorilor, raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori, dupa caz, si de propunerea de distribuire a profitului sau de acoperire a pierderii contabile.
Situatiile financiare ale SRL se aproba de A.Gen.Asociati, pe baza raportului administratorilor pentru exerciţiul financiar în cauză.
Reprezentantul SA in AG Asociati SRL trebuie sa aiba un mandat din partea SA.
Mandatul SA il poate da A.Gen. Actionari SA deci trebuie sa existe un P-V adunare si o Horarare a adunarii.
vezi si:
- Ordinul MFP nr.65 din 22 ianuarie 2015 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situațiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale MFP publicat in MOf. nr.69 din 27 ianuarie 2015;
- OMFP 1802/2014 – Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate.
Intr-adevar, dar hotararea aga a SRL-urilor nu se depune la Registrul Comertului. Asa ca intrebarea este, AGA a SA prin care aproba sit financiare ale SRL-urilor si imputerniceste pe cineva sa semneze, se depune la ORC?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant 2009 emi69aki emi69aki Este adevarat ca anul acesta situatile financiare pentru 31.12.2009 pentru firme nu se mai depun la administratii financiare ci direct la Registrul Comertului? ... (vezi toată discuția)
Dividende Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am preluat o societate al carei bilant la 31.12.2010 a fost intocmit de catre altcineva. Dilema mea este la PV AGA este specificat asa -profitul anului 2010 ... (vezi toată discuția)
Revenire hotarare aga distribuire dividende simona_27 simona_27 La sfarsitul anului 2014, AGA a hotarat distribuirea de dividende catre cei doi asociati. In cursul anului 2015 s-au distribuit catre cei doi asociati, in mod ... (vezi toată discuția)