avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Revenire hotarare aga distribuire dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Revenire hotarare aga distribuire dividende

La sfarsitul anului 2014, AGA a hotarat distribuirea de dividende catre cei doi asociati. In cursul anului 2015 s-au distribuit catre cei doi asociati, in mod egal, jumatate din valoarea dividendelor propuse (pentru care s-a platit si impozitul aferent). In trim IV 2015 AGA vrea sa revina asupra hotararii si sa incorporeze la rezerve dividendele nedistribuite.
Poate fi facuta o astfel de actiune? Hotararea trebuie inregistrata la registrul comertului?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate Brasov , Contabil 01:13, 31 Decembrie 2015
In trecut aceasta revenire asupra deciziei de distribuire nu era posibil (OMFP 1752), insa reglementarile actuale (OMFP 1802/2014) nu mai aminteste de aceasta interdictie.

Astfel, puteti sa elaborati o decizie prin care asociatii revin asupra deciziei initiale, motivand aspecte ale situatiei economice ale firmei si necesitatea de incorporare in diverse destinatii a profitului respectiv.

Decizia de anulare trebuie inregistrata la Registrul Comertului (trebuie sa va informati care este procedura) spre publicare in MO in anul in care a fost emisa decizia initiala (adica anul curent), din 2 motive:
- deoarece decizia initiala a fost predata odata cu situatiile financiare, si odata cu acesta publicata in MO, si decizia de revocare trebuie publicat in MO ca sa fie public si cunoscut de terti
- impozitul datorat pe dividendul stabilit in decizia initiala ar trebui achitat la inceputul anului urmator (2016), astfel incat sa nu mai aveti obligatia platii

Totusi, pe viitor este recomandabil ca profitul net sa ramana nerepartizat pentru a evita astfel de situatii.
Ultima modificare: Joi, 31 Decembrie 2015
Contabilitate Brasov, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate reveni asupra repartizarii profitului 2013? marymary marymary 1. se poate reveni printr-o hotarara a asociatilor sa ramana nerepartizat profitul 2013? Initial s-a repartizat la dividende. 2. Daca se revine si se decide ... (vezi toată discuția)
Hotararea aga de repartizare a dividendelor dupa bilant anansc83 anansc83 Imi puteti spune, va rog, daca se poate se se intruneasca AGA pt. aprobarea situatiilor financiare si repartizarea profitului si se decide lasarea profitului ... (vezi toată discuția)
Profit nerepartizat sonya33 sonya33 buna ziua, am la 31.12.08 un profit de 45221lei la 31.12.09 ar trebui sa repartizez dividendele si sa fac plata impozitului pe dividende va rog sa ma ... (vezi toată discuția)