avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotararea AGA de repartizare a dividendelor dupa bilant
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotararea AGA de repartizare a dividendelor dupa bilant

Imi puteti spune, va rog, daca se poate se se intruneasca AGA pt. aprobarea situatiilor financiare si repartizarea profitului si se decide lasarea profitului nerepartizat in data de 15.04.2010, iar dupa depunerea bilantului in cursul anului 2010 se intruneste din nou AGA si hotaraste repartizarea profitului la dividende?

Tinand cont ca ordinul 1752/2005 a fost abrogat, unde se mentiona ca "Entităţile nu pot reveni asupra înregistrărilor efectuate cu privire la repartizarea profitului", acum se poate?

Daca se mentioneaza in procesul verbal al AGA de aprobare a bilantului ca se va intruni AGA in decursul anului 2010 in vederea repartizarii profitului la dividende si se depune asa la ONRC nu este ok asa?:-/

Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 07:24, 18 Martie 2010
Buna seara.
În mod normal, dacă aceste prevederi din OMFP 1752/2005 ,referitoare la revenirile asupra aprobărilor de repartizare a profitului, nu au fost înlocuite cu altele, până la noi precizări ar trebui să fie valabile precizările vechi, altfel ar fi vid legislativ.
În abrogarea OMFP 1752/2005 nu scrie cu ce s-a înlocuit ordinul ?
Conform precizarilor vechi parca dividendele trebuie distribuite în termen de 6 luni de la aprobarea situatiilor financiare de catre AGA.
Cu stima.
da, s-a inlocuit cu ordinul 3055/2009, unde nu mai apare precizarea respectiva
Nu mai apare acolo, dar apare in directive si apare in legea contabilitatii si in multe alte norme si principii de reflectare fidela a realitatii contabile.

Daca ai de gind sa faci operatiunea pentru a modifica indicatorii economici pentru a putea lua un credit atunci savirsesti infractiunea de fals intelectual.

Alberto Kurtyan
tocmai, daca se poate va rog sa-mi spuneti unde apare in legi ca la aprobarea bilantului de AGA o firma nu are dreptul sa revina dupa depunerea bilantului la registru asupra deciziei de repartizare a profitului pe dividende

in legea contabilitatii nu am gasit articolul care sa faca precizarile respective si nici in legea societatilor comerciale

nici vorba de credite, asa a cerut asociatul unic persoana juridica care face parte din UE, deoarece la ei se poate aproba doar bilantul, nefiind necesara odata cu aprobarea bilantului si repartizarea profitului, respectiva decizie o ia AGA cand doreste in cursul anului 2010

nici nu se pune problema ca inselam statul, dividendele fiind scutite de impozit cf. art. 117 lit h) din codul fiscal
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
anansc83, utilizator
Verificati bine prevederile Ordinului 3055/2009 ce specifica, vedeti daca ordinul nu are si instructiuni de aplicare .Daca nici in ordin si nici in instructiuni nu apar astfel de prevederi si nici in altfel de prevederi comunitare şi daca aveti certitudinea ca Ordinul 1752 a fost abrogat total si nu partial,atunci conform principiului ca ,,ceea ce nu este interzis este permis " puteti reveni asupra hotararilor AGA. Nu sa le modificati pe cele deja luate .Mai intrebati totusi si la Administratia Financiara inainte de operatiune.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare dividende herculeroco herculeroco Buna ziua, am si eu doua intrebari. Am o societate comerciala si am avut ceva profit pe 2008, dar in 2007 am avut pierderi. Trebuie sa acoperim intai ... (vezi toată discuția)
Plata dividende serbanvasile serbanvasile Buna ziua, Daca din profitul repartizat in anii anteriori anului 2013 la *alte rezerve\\"cont 1068 se pot plati in acest an dividend,bineiteles cu plata ... (vezi toată discuția)
Soldul contului 117 elkecri elkecri Buna, In ianuarie 2010 am facut nota contabila 121= 117 1500 lei, acum in ianuarie 2011 in soldul creditor al contului 117 am 1500 lei.Trebuie sa ii ... (vezi toată discuția)