avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie si programul prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie si programul prima casa

Am primit printr-o donatie o casa veche si un mic teren. Actul de donatie este numai pe numele meu si in el scrie ca devin proprietar de drept iar in fapt voi fi proprietar numai dupa decesul parintilor. Am deasemenea pusa o clauza de abitatie in beneficiul parintilor de a locui in ea pe toata durata vietii, nu o pot vinde si nu pot pune ipoteca la banca pe ea, fiindca donatia poate deveni reversibila, asa am inteles de la bancile pe unde am umblat.
Sotia mea care nu are in proprietate nimic(nu avem credite ipotecare sau de alta natura) si doreste sa se inscrie in programul prima casa.
As dori sa va intreb daca ne putem inscrie la programul prima casa in conditiile in care practic asa cum scrie in actul de donatie voi deveni proprietar in fapt dupa disparitia ambilor parinti?
Am citit normele programului care spun ca nu sint eligibili cei care au o proprietate sau in coproprietate o locuinta, sotia mea neavind in proprietate nimic ci numai eu am ceva pentru care voi fi proprietar in fapt mult mai tirziu, se considera ca avem o proprietate sau nu? Putem da o declaratie notariala din care sa rezulte ca nu suntem proprietari sau coproprietari? Multumesc. Consider ca normele pentru prima casa sunt neclare la acest capitol.
Cel mai recent răspuns: ContSters79526 , utilizator 18:58, 1 Iulie 2009
Mai bine intrebati atat un notar ce se poate face in situatia dvs. ,dar si un avocat pentru a va lamuri mai bine, intrucat daca aveti donatie nu va puteti inscrie la acest program.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Donatia intre parinti si copii georgiana miclescu georgiana miclescu in anul 2005 parintii mi-au donat mie si fratilor mei casa in care locuim, cu conditia stipulata ca pe timpul cat ei traiesc , sa locuiasca in casa respectiva, ... (vezi toată discuția)
Acces drum de servitute b30ufi b30ufi Buna ziua, Am primit de curand o bucata de teren de a parintii mei.Accesul la parcela se face pe un drum de servitute care este proprietatea parintilor si a ... (vezi toată discuția)