avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei alimentare daca copilul care a impIinit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei alimentare daca copilul care a impIinit 18 ani pleaca sa studieze in strainatate

Salve

Intrebarea mea este : se mai plateste pensie alimentare daca copilul a impinit 18 ani si a hotarat sa plece in strainatate si sa studieze ????? Facultatea nu este una de stat dar poate accorda studentului un imprumut. Care sunt conditiile si cum poate parintele care a platit regular pensie alimentara sa nu aiba probleme ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:01, 26 Mai 2015
Important e sa studieze si sa nu se intretina prin munca, nu conditioneaza legea locul in care studiaza.
Parintele datoreaza pensie.
(3) Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani.
Daca hotararea pe care o aveti prevede ca parintele sa plateasca pana la 18 ani, o puteti sista si sa asteptati sa va actioneze copilul in judecata.. poate se lipseste ;)
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Multumesc mult.
Dacă este în continuarea studiilor are dreptul la pensie de întreținere până la maxim 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara acilian acilian Buna ziua, Fiica mea a terminat liceul, dupa sesiunea de bacalaureat nu s-a mai inscris la facultate. Nedumeririle mele sunt: - desi are o sentinta ... (vezi toată discuția)
Despre pensie alimentara Micu Ioana Aurica Micu Ioana Aurica Pensia alimentara se plateste de catre parintele caruia nu i s-a incredintat copilul la divort si pentru perioada cit copilul este student la o facultate cu ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)