avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal delapidare

Buna ziua,

In perioada 2009-2012 am fost angajata unei companii telecom, in calitate de casier ( in spatele casieriei, mai faceam si pontaj, contracte, gestiune, etc. multe alte atributii care nu apareau in Fisa postului ) si am modificat voit cifra unui document pentru ca era gresit in raport, din cauza software-ului. Acestea fiind spuse, ce aparea in casa de marcat trebuia sa fie si in raport si descoperisem o eroare pe raport in " minus " a unei chitante. Nu am nicio scuza aici, trebuia sa nu fac asta si mai ales sa anunt compania la momentul respectiv! Am anuntat de nenumarate ori situatii similare care apareau cu minus-uri pe chitanta si in permanenta imi raspundeau neglijent ca si cand nu erau deloc bucurosi sa ma aiba ca si angajat.
Iar in Martie 2012 mi-am dat demisia pentru ca imi gasisem in alta parte sa ma angajez, in acel moment anumite acuzatii au aparut la adresa mea.

Mentionez totusi ca, fisa mea de lichidare mi-a fost semnata de catre angajator , la plecare, cand intre timp acestia ma amenintau cu plangere penala daca nu le inapoiam respectiva suma ( asa zisul prejudiciu ) de 12000 ron.

Mai vreau sa spun ca eu la acel moment eram studenta la facultate, iar uneori plecam pentru cursuri si examene, iar eu lasam gestiunea pe mana unor tehnicieni sau a manager-ului de zona. Cu alte cuvinte, in gestiune aveau acces mai multi angajati. De multe ori nu inchideam eu casa, pentru ca nu eram la birou, iar in toti acesti 2-3 ani am executat cred ca 1 max 2 inventare. Abia in ultima perioada ni se cerea sa scoate raport pentru fiecare zi. Mentionez ca sunt la prima abatere, iar pe aceasta cale vreau sa va intreb urmatoarele:

1). La cateva luni de la demisie, primesc un plic, care continea o citatie, anuntandu-ma ca s-a depus o plangere penala la politie impotriva mea. In acel moment am discutat si eu cu un avocat si mi-a spus ca nu este normal si ca va trimite o citatie/litigiu in numele meu, in care efectiv le va comunica " sa ma lase in pace " si " sa inceteze cu amenintarile ". S-au oprit la momentul acela, dar acum dupa aprox 3 ani de la " incident " primesc o instiintare in usa apartamentului mamei mele, unde mi se cere sa vin sa dau declaratie la politie pentru dosarul care este deschis impotriva mea, insa eu nu mai locuiesc in Romania, ce este de facut? Am sunat politistul si mi-a spus ca " ma da la granita " daca nu vin la sectie, ca el nu stie ce sa faca cu acel dosar.

2). In ce forma de acuzare se poate incadra asta? Politistul mi-a zis ceva de delapidare si fals in acte. Cat de grav este?

3). Care ar fii pedeapsa si daca se poate face ceva pentru a lua cu suspendare, in cel mai rau caz? Dupa cum am spus, este prima data cand sunt acuzata de asa ceva. Nici nu stiu cum sa reactionez!!

4). Nu imi permit sa achit o asemena suma, pentru ca in primul rand acum nu sunt angajata, iar in al doilea rand pentru ca nu ar fi drept, insa daca totusi fac rost de suma respectiva si reusesc sa le dau suma, se poate retrage plangerea?

Am uitat sa mentionez, compania la momentul respectiv se afla in pragul insolventei ( in Martie '12), la scurt timp compania a fost vanduta catre altcineva, dar fara datorii ( in August - Septembrie '12 ).

De ce crede-ti ca au actionat asa?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
2201question, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:22, 26 Mai 2015
Luati legatura cu avocatul ca sa aflati exact de la dosar ce se intampla.Acesta poate trage o anumita concluzie in functie de probele de la dosar.

Daca achitati suma se poate rezolva amiabil dar mai intai lamuriti daca rezolvati amiabil mai inainte de a plati pentru a nu ramane cu banii dati si poate si cu cazier.
Avocatul nu are acces la dosar, in plus este doar o cunostiinta care ma ajuta cu informatii. Faptul ca nu mai locuiesc in tara, are vreun efect asupra cazului? Ce s-ar putea intampla in cazul in care las sa treaca timpul ... de altfel asa s-a intamplat si pana acum, dupa ce am trimis citatia/litigiul, crezand ca s-au oprit.
Angajati un avocat care sa mearga la politie sa se interese efectiv de stadiul urmaririi penale din dosarul respectiv, daca apelati la cunostinte si nu le platiti, e posibil sa nu-si dea interesul si sa va treziti judecata in lipsa si condamnata.
Da, avocatul poate avea acces la dosar dar trebuie sa isi faca timp in anumite cazuri.
Daca avocatul nu este platit foarte probabil ca nu va avea nici timp de cazul dvs.

cazul dvs. nu este atat de grav cat sa fugiti.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar fals BIGHY BIGHY Buna ziua,am vazut ca pe acest site pot primi lamuriri in legatura cu o acuzatie care mi se aduce.Am lucrat la un magazin,am avut gestiune,si sunt acuzat ca am ... (vezi toată discuția)
Am fost acuzata de delapidare!!! Florentina100 Florentina100 Buna ziua, As dori si eu un raspuns privitor la problema cu care ma confrunt: Lucrez intr-o casa de pariuri si intr-o dimineata am ajuns la serviciu,am ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal si ce drepturi s-au incalcat? alexandrugroza alexandrugroza Buna seara tuturor. Va supun atentiei unele intamplari care s-au petrecut in urma cu cateva zile si as dori sa va citesc si parerile dvs. Intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)