Buna ziua,
As dori si eu un raspuns privitor la problema cu care ma confrunt:
Lucrez intr-o casa de pariuri si intr-o dimineata am ajuns la serviciu,am deschis agentia,moment in care a venit prietenul meu sa bem cafeaua de dimineata el fiind insotit de un amic de-al lui.Amicul prietenului meu s-a dus sa se joace la aparatele de tip slot-machines iar intamplarea a fost sa castige suma de 2100 de ron,bani pe care i-a castigat in doua transe;prima suma a fost de 600 de ron.I-am dat banii, dupa care am operat pe casa de marcat suma de 600 de ron cu minus iar pe bon am scris conform regulilor companiei ''plata vlt''.A doua suma castigata a fost de 1500 ron.La fel i-am dat banii,indreptandu-ma spre receptie sa bat suma pe casa de marcat moment in care pe usa a intrat directorul companiei care a inceput sa tipe si sa ma traga de haine spunandu-mi ca din momentul ala nu mai am voie sa ating nimic interzicandu-mi prin forta accesul la receptie sau parasirea agentiei,mie,prietenului meu si amicului lui.
A venit si un expert contabil de la firma,acesta apucandu-se sa faca verificarea banilor si soldului de pe casa de marcat acesta gasind o lipsa in gestiune de 1500 ron,suma care nu am fost lasata sa o inregistrez pe casa de marcat de directorul companiei.
La sosirea politiei la fata locului directorul companiei m-a acuzat de delapidare
cu toate ca banii puteau fi foarte usor dovediti prin citirea contorilor aparatului la care s-a efectuat plata.
A doua acuzatie a fost aceea ca au fost fraudate aparatele de tip slot-machines.
A fost chemat un tehnician (neautorizat din cate am auzit) care a desfacut aparatul,l-a verificat si nu a gasit nimic in neregula dupa care l-a sigilat pentru verificari ulterioare.
Mentionez si faptul ca nu am semnat de la angajare(dec.2009) pana in ziua de astazi(25.iul.2010) proces verbal de primire gestiune sau contract de gestiune,Protectia muncii si nici PSI.
Am fost pusa sa dau declaratii la politie dupa care am fost instiintata ca mi-a fost intocmit dosar penal pentru acuzatia de delapidare,politistii refuzandu-mi dreptul de a fi reprezentata de un avocat pe parcursul declaratiilor.
Politistii nu aveau voie sa va refuze asistarea de catre un avocat.
Luati legatura cu un avocat care sa va reprezinte in aceasta faza, sa propuna probatorii, mai ales ca daca nu aveati calitatea de gestionara, infractiunii de care sunteti invinuita ii lipseste unul din elementele constitutive.
Doamna,codul de procedura penala nu prevede obligativitatea organului de urmarire penala de a instiinta faptuitorul despre ''faptul ca are dreptul sa nu declare nimic,deoarece orice declara poate fi folosit impotriva sa;ca are dreptul de a fi aparata de un aparator ales,din oficiu,etc''-art.70 c.p.p..Cele susaratate sunt valabile in cazul invinuitului sau inculpatului.La acea data mai mult ca sigur dvs.nu aveati niciuna dintre aceste calitati,dvs.fiind doar faptuitor.Este indicat ca de acum
inainte sa fiti asistata de un avocat.In ceea ce priveste instruirea in domeniul securitatii si sanatatii in munca si cea de p.s.i.,va puteti adresa Inspect.teritorial de munca si inspect.pt.situatii de urgenta,care vor verifica cele aratate si vor proceda la luarea masurilor legale.In ceea ce priveste acel proces verbal de gestiune....in opinia mea nu ar fi o problema daca in c.i.m si fisa postului se regasesc aceste atributii specifice postului.
Multumesc de raspuns,
In ceea ce priveste faptul ca domnii politisti nu sunt obligati sa ma informeze asupra drepturilor mele vreau sa va spun ca eu am spus cu voce tare si am cerut sa fiu reprezentata de un avocat inainte de a scrie orice declaratie,moment in care domnul politist a inceput sa ridice vocea la mine spunandu-mi ca ma retine la sectie daca nu scriu declaratia atunci.In urma intimidarilor si presiunilor facute asupra mea,am fost nevoita sa scriu declaratia.
Ce sfat imi puteti da in aceasta privinta?