avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua - solicitare sumă considerată delapidare ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua - solicitare sumă considerată delapidare prin polițistul de caz

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am lucrat acum 1 an la o firma de tv, prin cablu.
Respectivul patron, mi a pus în "carca" o sumă restanta, care rezulta din defectele produsele mașinii, si a sumelor neincasate, de la clienti.
Mi au facut plangere la politie pentru delapidare, m am chinui anul trecut timp de 3 luni, sa dovedesc ca aceasta suma de 4 mii de lei. Pentru o perioada politistul a refuzat să mai stăm de vorbă.
Anul acesta in februarie firma a fost vândută, si saptamana aceasta politistul a revenit la mine, spunându mi ca patroni își vor banii.
Sunt curios, aceștia daca au vandut firma, mai au dreptul să continuie procesul.
Tin sa precizez ca in acte, datoria a fost trecută catre firma, nu catre directorul firmei.
In cazul de fata, au vreun drept sa mai faca ceva, daca nu mai au vreun drept asupra firmei?!?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:28, 19 Iulie 2020
Nu datorati suma patronilor.. ci firmei i-ati adus un prejudiciu, daca i-ati adus.
Spuneti-i politistului ca poate inainta dosarul catre instanta, daca in urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca e delapidare.. iar judecatorul va decide daca e sau nu.
Oricum, si daca ati da banii, nu exista varianta retragerii plangerii.
Politistul este de parere, ca plangerea se poate retrage.

gi-jane2 a scris:

Nu datorati suma patronilor.. ci firmei i-ati adus un prejudiciu, daca i-ati adus.
Spuneti-i politistului ca poate inainta dosarul catre instanta, daca in urma cercetarilor, s-a ajuns la concluzia ca e delapidare.. iar judecatorul va decide daca e sau nu.
Oricum, si daca ati da banii, nu exista varianta retragerii plangerii.

ce a zis mai exact politistul ? a venit la dvs acasa, v-a sunat sau cum a fost exact ? si ce a zis ? si dvs ce ati raspuns ?
plangerea a fost sigur pt delapidare ?
delapidarea e asta si nu are legatura cu faptul ca ati sifonat masina si ca nu ati incasat banii de la clienti.
(1) Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
delapidare era, dac ati fi incasat banii de la clienti si i-ati si luat dvs , iar din acte rezulta ca nu i-ati incasat, e un ex.

Banii nu i am încasat, suma rezulta din stricciunile masinii, care si asa era varza, din motive de nesiguranta am produs un accident cu ea.
Iar suma care se crede că as fi însușit o este din neplata lunară a clienților a facturii. Din 60 restantieri doar 5 au dat declarație ca nu au achitat.
El spunându mi ca o încadrează la delapidare.
Si nu ma lasa sa vad dosarul cu declarațiile patronului si a clienților.
El nemaifiind patron, cu se poate rezolva o astfel de treaba. Stiu ca daunele mașinii trebuiesc achitate.
Trebuie sa iau legatura cu noul patron, sau tot fostului ma adresez?!

gi-jane2 a scris:

ce a zis mai exact politistul ? a venit la dvs acasa, v-a sunat sau cum a fost exact ? si ce a zis ? si dvs ce ati raspuns ?
delapidarea e asta si nu are legatura cu faptul ca ati sifonat masina si ca nu ati incasat banii de la clienti.
(1) Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.
delapidare era, dac ati fi incasat banii de la clienti si i-ati si luat dvs , iar din acte rezulta ca nu i-ati incasat, e un ex.

M a sunat zilele trecute si a zis ca patronii își vor banii si azi la 12 sunt chemat la postul de poliție. Vorbim mai multe detalii acolo

gi-jane2 a scris:

Alte discuții în legătură

Ajutor!pot fi acuzat de delapidare? gabilaur gabilaur Am vazut ca in acest forum s-au dat raspunsuri pertinente oamenilor care au intrat in diverse probleme si incerc si eu sa va expun problema mea. In anul 2000 ... (vezi toată discuția)
Delapidare andrea1414 andrea1414 un gestionar,vinde marfa cu acordul verbal al firmei,doar pe baza de facturi fiscale,in rate.clinetii nu platesc ratele.acesta este cecetat de delapidare.nu ... (vezi toată discuția)
Delapidare? Ioan Marinescu Ioan Marinescu buna ziua.am fost angajat la un magazin de electronice ca sef de magazin,si aveam o sub alterna care incasa banii si facea facturile,eu ocupandu-ma de marfa si ... (vezi toată discuția)