avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

un gestionar,vinde marfa cu acordul verbal al firmei,doar pe baza de facturi fiscale,in rate.clinetii nu platesc ratele.acesta este cecetat de delapidare.nu si-a insusit bunuri pentru sine ori pentru altul.lipsec 20.000 lei noi.

ce i se poate intampla.?


eu stiu deja,ca sa intmplat,sa terminat tot,dar vreau sa vad ce ziceti si voi.cine nu se baga,nu are curaj
Daca nu s-au platit ratele de alta persoana care este vina celui suspect de delapidare?
Daca nu si-a insusit banii si nici nu exista dovezi cum sa raspunda pentru delapidare?

avocat Claudiu Lascoschi
pai,in plangere se poate afirma multe.solutianrea e simpla.SUP.nu intruneste elementele constitutive.cauza se va judeca in civil,unde gestionarul trebuie sa raspunda de pierderile magazinului,daca se dovedeste vinovatia.
e legala solutia data, chiar e litigiu civil.
Depinde daca factura a fost eliberata pe intreaga suma si platile colectate in rate (la acelasi gestionar?), sau s-au eliberat facturi pe masura platii.
Nu va fi angajata raspunderea penala pentru infractiunea de delapidare.

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune popescu_escu popescu_escu Va supun atentiei urmatoarea problema si cer un sfat din partea dumneavoastra: Lucrez ca gestionar la un depozit de furaje,iar la inventar am iesit lipsa in ... (vezi toată discuția)
Delapidare? Ioan Marinescu Ioan Marinescu buna ziua.am fost angajat la un magazin de electronice ca sef de magazin,si aveam o sub alterna care incasa banii si facea facturile,eu ocupandu-ma de marfa si ... (vezi toată discuția)
Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)