avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidare

un gestionar,vinde marfa cu acordul verbal al firmei,doar pe baza de facturi fiscale,in rate.clinetii nu platesc ratele.acesta este cecetat de delapidare.nu si-a insusit bunuri pentru sine ori pentru altul.lipsec 20.000 lei noi.

ce i se poate intampla.?


eu stiu deja,ca sa intmplat,sa terminat tot,dar vreau sa vad ce ziceti si voi.cine nu se baga,nu are curaj
Depinde...
Exista dovezi ca a vandut marfa cu acordul firmei??? Macar indici???
facturile erau insotite de chitante sau plata urma sa se faca la un termen viitor?

Pe de o parte as spune ca nu e delapidare.
Pe de alta parte firma poate spune "Nu avea dreptul sa vanda, insa a vandut. A taiat facturi din care rezulta ca plata a fost efectuata insa banii nu au intrat in societate"
Pe cine crezi? societatea care probabil are dovezi ca gestionarul nu avea dreptul sa vanda, pe cei care spun ca au platit (ca doar nu sunt prosti...) sau pe gestionar care spune ca e o conspiratie si ca in fapt firma l-a pus sa vanda si ca banii (pe care a taiat facturi) nu i-a incasat ...
Reveniti cu detalii
Userul Andreea zice ca nu s-au platit ratele.
Nu a zis ca se pretinde ca s-au platit.
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa in gestiune popescu_escu popescu_escu Va supun atentiei urmatoarea problema si cer un sfat din partea dumneavoastra: Lucrez ca gestionar la un depozit de furaje,iar la inventar am iesit lipsa in ... (vezi toată discuția)
Delapidare? Ioan Marinescu Ioan Marinescu buna ziua.am fost angajat la un magazin de electronice ca sef de magazin,si aveam o sub alterna care incasa banii si facea facturile,eu ocupandu-ma de marfa si ... (vezi toată discuția)
Furt facut de catre un angajat fara forme legale DTh DTh Buna ziua! Am un fost coleg de serviciu care este acuzat ca ar fi furat banii firmei angajatoare, bani ce reprezentau contra-valoare facturi. Este acuzat ca ... (vezi toată discuția)