avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de delapidare in forma continuata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de delapidare in forma continuata

Saptamana trecuta am fost citat de catre politie sa dau o declaratie in calitate de suspect pentru delapidare in forma continuata. Sunt acuzat de fostul angajator pentru care am lucart ca agent comercial (in perioada 0ctombrie-decembrie 2018) ca am sustras bani din casa de marcat si am sustras un telefon care mai apoi a fost inapoiat . Toata acuzatia se bazeaza pe niste imagini scoase din context in care eu duceam un telefon in depozit (in situatia in care eram nevoit sa duc zeci de telefoane in depozit zilnic) , acel telefon fiind declarat lipsa la inventar si a reintrat in gestiune cateva luni mai tarziu , cu 1 luna dupa demisia mea . Iar acuzatile cu casa de marcat sunt scoase din context deaorece euincepeam programul la munca cu 0 lei in casa de marcat , fiind singur in tot magazinul, si aveam obiceiul sa-mi schimb 100 de lei marunt la o covrigarie si sa ofer restul din banii mei in cazul in care clientul nu avea suma fixa , ca mai apoi sa merg sa-i schimb si sa-mi iau partea mea inapoi .
Problemele au inceput cand i-am reprosat managerului faptul ca , casa de marcat nu era inregistrata la ANAF , ca mai apoi sa fiu acuzat de lipsa din gestiune desi gestiunea era impartita cu alti 3 angajati .
Dupa demisie nu mi-am mai primit nici drepturile salariale .
La politie am refuzat sa dau declaratie invocand faptul ca nu vreau sa ofer o declaratie partial falsa datorita faptului ca a trecut atata timp si sa fie folosita impotriva mea si o sa vreau sa ma consult cu un avocat (ceea ce o sa si fac cand imi perimite timpul ).
As dori si parerea dumneavoastra , cum ma pot apara? Ce sanse am sa scap basma curata avand in vedere ca mingea e la ei si sunt eu importiva a 5 angajati care au declarat ca mi-am recunoscut vinovatia.
P.S ; O alta neregula comisa de angajator este faptul ca la angajare nu mi s-a solicitat cazier judiciar , iar din cate am citit pe postul ocupat de mine era obligatoriu prin lege.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Nono181, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:05, 8 Noiembrie 2019
Dupa parerea mea in acest caz ar trebui sa platiti avocatul si sa va studieze dosarul in afara de consultatia juridica pentru ca este necesar sa se cunoasca si care ar fi probele concrete in acuzare.

Faptul ca nu ati primit salariul nu inlatura infractiunea daca sunteti vinovat.

Ei lupta cu armele lor ca să-și acopere găurile din gestiune, și m-au găsit pe mine...
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dupa parerea mea in acest caz ar trebui sa platiti avocatul si sa va studieze dosarul in afara de consultatia juridica pentru ca este necesar sa se cunoasca si care ar fi probele concrete in acuzare.

Faptul ca nu ati primit salariul nu inlatura infractiunea daca sunteti vinovat.

Este posibil si ceea ce ziceti dvs. dar depinde de probele pe care le au in acuzare.
De aceea, cel mai indicat ar fi sa studieze avocatul dosarul penal si apoi va puteti face impreuna o aparare concreta pe nevinovatie.
Asa se procedeaza in mod profesionist.
Ultima modificare: Vineri, 8 Noiembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se incadreaza fapta? dax665 dax665 Buna ziua, In luna septembrie 2008, din depozitul unei societati comerciale s-au sustras 2 bunuri in valoare de 11.000 euro. Plangerea la politie a fost ... (vezi toată discuția)
Am ieșit minus la inventar și am fost citat ca suspect de delapidare. cum mă pot apăra? ContSters462722 ContSters462722 Buna ziua am lucrat acum ceva timp la o firma destul de mare ca gestionar timp de aproape cinci ani ,dupa care la un moment dat mi sa comunicat ca din ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept pauldorin87 pauldorin87 sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)