avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestare amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestare amenda

Buna ziua!
Mi-a fost ridicata masina pentru o stationbare neregulamentara in 2013, am achitat cv pv ridicarii autovehicului la firma ce se ocupa de ridicarea si depozitarea masinilor. Toate bune si frumoase, timp de 2 ani de zile nu am primit nicio notificare,scrisoare,pv cu privire la acest lucru, iar acum figurez in cadrul directiei de taxe si impozite pe domiciliul de sector cu o amenda datata din anul 2013, neachitata, mai mult ca sigur amenda despre ridicarea masinii.
Un articol de lege spune ca daca nu primesti in termen de 6 luni orice fel de notificare a pv acesta poate fi constestat.
Acum, daca masinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate, conform unei hotarari a Curtii de Justitie, hot a Consiliilor Locale din 2006, poate fi anulata in instanta amenda pe baza celor 2 argumente, si daca da care ar fi pasii.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dumitruh , utilizator 20:57, 25 Mai 2015
Legile din Romania au o caracteristica "ciudata": nu se aplica retroactiv ci numai pentru viitor, de la data publicarii lor in Monitorul Oficial
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Nu puteti invoca o dispozitie care nu era in vigoare la data cand ati savarsit contraventia
Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.
ok, inteleg. dar daca nu am primit nici pv prin posta in termenul de 6 luni?
Eu practic pot plati amenda doar pe baza unei hartii vagi emisa de directia taxe si impozite la primaria sectorului de domiciliu, desi amenda este inregistrata in alt sector fara sa am nicio dovada a existentei sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada ridicare masina parcata neregulamentar lautz lautz Mi-a fost ridicata masina pt parcare neregulamentara. Trebuie sa achit taxa de ridicare, taxa de transport si taxa de depozitare (pe 24 h) + amenda de la ... (vezi toată discuția)
Autoturism ridicat parcare neregulamentara, nu imi permit recuperarea rikidutza rikidutza Buna ziua, Daca nu mai doresc / nu imi mai permit recuperarea autoturismului ridicat pentru parcare neregulamentara (de catre firma private de ridicari ... (vezi toată discuția)
Amendă primită după deces Davalex94 Davalex94 Vă salut. Se dă următoarea situație: O mașină parcată neregulamentar ce este înregistrată oe numele unui decedat, este ridicată și întocmit p.v. de ... (vezi toată discuția)