Buna ziua.
In perioada 22.05.2014-21.05.2015 (12 luni) am fost detasata cu Ordin de detasare de la o firma particulara la un Minister.
Din cauza volumului mare de munca, nu am putut efectua nici macar 5 minute din concediul de odihna cuvenit de 25 zile lucratoare.
Dupa incetarea detasarii, Biroul Resurse Umane mi-a dat Nota de lichidare in care se consemna ca zilele de concediu de odihna neefectuate vor fi compensate in bani. Dupa cateva minute, mi s-a cerut sa inapoiez Nota de lichidare pentru a fi refacuta fara paragaraful despre compensarea concediului in bani, deoarece Directia Juridica a fost de parere ca nu am acest drept. Ei sunt de parere ca firma particulara care m-a detasat la Minister trebuie sa-mi plateasca concediul de odihna neefectuat din perioada cat am fost detasata la Minister.
Tin sa specific ca am fost scoasa din Revisal in perioada 22 mai 2014-21 mai 2015 (12 luni) cat timp am fost detasata la Minister.
Consider ca as fi pagubita daca mi s-ar refuza compensarea concediului de odihna neefectuat, pentru ca eu mi-am sacrificat concediul pentru a munci in folosul Ministerului.
Va rog, imi puteti spune cine imi compenseaza in bani concediul de odihna neefectuat si in baza carei Legi, articol ?
Va multumesc pentru timpul acordat, astept un raspuns de la dumneavoastra.
Art.146 C.mun.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Asadar, numai la incetarea c.i.m. vi se vor compensa in bani zilele de CO neefectuate.
In cazul unei astfel de situatii, angajatorul dvs va compensa in bani zilele de CO neefectuate , dupa care isi va recupera cota-parte din suma platita de la unitatea la care ati fost detasat pentru perioada detasarii.