avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensare in bani a concediului de odihna neefectuat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensare in bani a concediului de odihna neefectuat pentru salariat detasat

Buna ziua.
In perioada 22.05.2014-21.05.2015 (12 luni) am fost detasata cu Ordin de detasare de la o firma particulara la un Minister.
Din cauza volumului mare de munca, nu am putut efectua nici macar 5 minute din concediul de odihna cuvenit de 25 zile lucratoare.
Dupa incetarea detasarii, Biroul Resurse Umane mi-a dat Nota de lichidare in care se consemna ca zilele de concediu de odihna neefectuate vor fi compensate in bani. Dupa cateva minute, mi s-a cerut sa inapoiez Nota de lichidare pentru a fi refacuta fara paragaraful despre compensarea concediului in bani, deoarece Directia Juridica a fost de parere ca nu am acest drept. Ei sunt de parere ca firma particulara care m-a detasat la Minister trebuie sa-mi plateasca concediul de odihna neefectuat din perioada cat am fost detasata la Minister.
Tin sa specific ca am fost scoasa din Revisal in perioada 22 mai 2014-21 mai 2015 (12 luni) cat timp am fost detasata la Minister.
Consider ca as fi pagubita daca mi s-ar refuza compensarea concediului de odihna neefectuat, pentru ca eu mi-am sacrificat concediul pentru a munci in folosul Ministerului.
Va rog, imi puteti spune cine imi compenseaza in bani concediul de odihna neefectuat si in baza carei Legi, articol ?
Va multumesc pentru timpul acordat, astept un raspuns de la dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 26 Mai 2015
Art.146 C.mun.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Asadar, numai la incetarea c.i.m. vi se vor compensa in bani zilele de CO neefectuate.

In cazul unei astfel de situatii, angajatorul dvs va compensa in bani zilele de CO neefectuate , dupa care isi va recupera cota-parte din suma platita de la unitatea la care ati fost detasat pentru perioada detasarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat pe perioada detasarii luminitaegri luminitaegri Cine trebuie sa plateasca concediul de odihna neefectuat la incetarea detasarii unui angajat , avand in vedere faptul ca, contractul de munca este la o alta ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani zile de concediul de odihna la incetarea detasarii??? alina_sandu alina_sandu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete... in cazul unui detasat, care vine de la angajatorul de baza cu zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca in momentul in care se inchide contractul de munca cu un angajator acesta este obligat sa plateasca angajatului zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)