avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil luat de tata (conditii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil luat de tata (conditii speciale)

Buna seara,pe scurt am castigat stabilirea domiciliului fetitei mele, de 2 anisori in prezent,decizia judecatoreasca inca nu e cea finala in sensul ca se mai poate depune recurs in termen de 30 de zile... fostei i s-a terminat deja concediul de 2 ani desi ea a beneficiat de el desi nu mai locuia cu mine si cu fetita,eu i-am facut fetitei un certificat de handicap ca urmare a problemelor medicale pe care le-a avut insa nu pot ramane inca acasa cu fetita (inca)1 an deoarece de la locul de munca are nevoie de decizia finala si irevocabila.Intrebarea este nu se poate sa raman chiar daca depune recurs pana la finalizarea procesului in prealabil si primirea deciziei definitive doar cu decizia ce o am acum si cu certificatul de handicap?in ce conditii pot ramane acasa?orice detaliu m-ar putea sprijini foarte mult.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 27 Mai 2015
Mai precizez faptul ca s-a hotarat ca pensia alimentara sa fie in coantum de 1/4 din salar insa program de vizita nu s-a stabilit,pentru a se stabili un program clar e de ajuns sa faca recurs actualului proces sau e nevoie de un alt proces?
Pt programul de vizita e nevoie de alt proces, in cazul in care nu va intelegeti amiabil asupra unuia, desigur.
1. Trebuie sa luati legatura cu AJPIS sa va spuna conditiile concrete in care puteti beneficia de concediu crestere copil (CCC) cu handicap pana la varsta de 3 ani.

2. Asta pentru ca aveti o situatie mai speciala.
Multumesc!La AJPIS am fost deja si din partea lor pot ramane acasa incepand cu data de 1 a lunii viitoare insa la locul de munca refuza sa-mi intrerupa contractul de munca fara o decizie definitiva si irevocabila:(
Nu are nicio legatura acea hotarare cu dreptul dvs de intrare in CCC.

Depuneti cererea de acordare a CCC, iar in caz de refuz sesizati ITM-ul/Inspectia Muncii.


OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul pentru creşterea copilului
prevăzut la art. 2 alin. (1), precum şi concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabileşte de comun acord cu angajatul.
...

art.26
(1) Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor art. 14 alin. (2), art. 19 alin. (2), art. 25 şi art. 38 alin. (3) şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

(2) Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele cu atribuţii de control ale Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata aureliao2015 aureliao2015 Buna ziua Conform legii, as vrea sa optez pentru varianta ca sotul meu sa intre in concediu pentru crestere copil. Din pacate, angajatorul spune ca el nu are ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil darius12 darius12 unul din soti este in concediu de crestere a copilului. cei doi soti s-au hotarat ca celalalt sot sa ii ia locul in CIC. in acelasi timp unul din soti depune ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic inainte de implinerea a 2 ani a copilului ContSters387123 ContSters387123 Buna ziua, am dorit sa ma intorc mai repede din cic ( fetita implineste doi ani in septembrie), am vorbit la firma si mi s-a spus ca nu sunt obligati sa ma ... (vezi toată discuția)