carmen_yq a scris:
... as dori sa stiu daca exista vreun temei legal in baza caruia sa solicit ca spatiul public din fata curtii mele sa nu fie utilizat de catre ...
:hm:
Sublinierea îmi aparţine. Dar aţi scris cu mâna dvs. că este
spatiu public.
Dacă este spaţiu
public, dacă este situat
dincolo de limita proprietaţii (curţii) dvs., ce doriţi, mai exact!? Să sară
şanţul numai cei plăcuţi vederii dvs.? După ce criterii aţi dori să decideţi? Să aibă musai vreo mână mai lungă şi-un picior mai scurt?
Mie ce cusur mi-aţi găsi? Ca si eu fac parte din
publicul trecător prin umbra gardurilor, care mai de care mai "evoluate", mai înălţate între posesor şi lume. Şi mă tem că, dacă mulţi alţii s-ar socoti îndreptăţiţi să decidă cine umblă prin
faţa curţii lor, vom ajunge în curând să cerşim loc de respirat prin locurile pe unde umblăm.
Mă iertaţi doamnă. Ştiu că am greşit măcar tonul, dacă nu şi greutatea cuvintelor.
Dar ochii
asupra lumii i-am deschis pe un
şanţ din Bărăgan (oi fi eu bucureşteancă, dar numai prin locul naşterii). Îl săpase bunicul. Şi, cu toate acestea, nu-mi aduc aminte să se fi socotit îndreptăţit să decidă el cine zăbovea pe şantul lui. Mă învăţase să-i mai dau trecătorului şi-un bărdac cu apă sau vreo felie de pepene când ardea soarele. Altminteri, până la râu, ar fi avut trecătorul cam tot timpul să moară de sete.
Aşa că, nu-i vina mea. A Bărăganul e vina pentru intervenţia aceasta (şi chiar pentru faptul că răspund gratuit în forum). Mă uit şi mă mir că oamenii nu mai sunt în stare să trăiască în relaţii de bună vecinătate. Se pare că evoluăm, dar numai în privinţa materialului din care se înaltă gardurile. Că despre sufletele din spatele lor e mult spus că rămân pe loc.