Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: casa mea de la tara are o deschidere la drumul public de 20 m, pe unde se face accesul in curte, iar vecina mea, 10 metri. Avand in vedere faptul ca distanta de la drum pana in curtea ei este in panta abrupta, aceasta (vecina) si-a facut drumul de acces catre propria curte incepand din dreptul curtii mele (utilizand in jur de 7-8m), construind peste santul ce desparte drumul de proprietati un fel de podulet cu in tub metalic. Din cate stiu, accesul respectiv a fost realizat astfel de catre generatiile anterioare insa in prezent exista o situatie conflictuala cu aceasta persoana si as dori sa stiu daca exista vreun temei legal in baza caruia sa solicit ca spatiul public din fata curtii mele sa nu fie utilizat de catre respectiva si cui trebuie sa ma adresez (eu am facut o cerere scrisa la primaria comunei, dar nu pare a fi luata in considerare prea mult).
Va multumesc anticipat!
Lasand vorbaria la o parte, nu, nu puteti sa faceti nimic doamna in privinta terenului public din fata casei parintilor d-voastra, vecina (bagareata si hoata) in cauza putandu-se plimba in voie cat e ziua de lunga dintr-o parte in alta a spatiului din fata casei si curtii domniilor voastre.
Va multumesc pentru raspunsul concis!
Problema nu consta in faptul ca se poate plimba linistita prin fata proprietatii parintilor mei (cum ar fi si firesc de altfel), ci in agresivitatea acesteia in momentul in care ai mei intentioneaza sa faca acelasi lucru, cu motivatia ca prin dreptul podetului ei acestia nu au dreptul a se invarti sau a face curatenie.
Inteleg ca, din moment ce nu poate fi obligata a-si muta podetul buclucas in dreptul propriei curti, singura solutie ramane evitarea, prin orice mijloc, a acestei persoane (aspect nu tocmai simplu, caci astfel de personaje devin si mai inversunate atunci cand sunt ignorate).
Cu stima,
Carmen Popa