avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia exclusiva

buna ziua , mentionez ca am fost casatorita am un copil iar acum am divortat si in urma procesului am obtinut custodia exclusiva a copilului,deoarece tatal are mai dificultati in consumul drogurilor si acum esti la inchisoare,intrebarea mea este ,daca am obtinut aceasta custodie exclusiva pot trece copilul pe numele meu? deoarece nu vreau ca acesta sa ii influenteze viata intr-un mod negativ pe viitor. va multumesc o zi buna!
Adica sa-i schimbati certificatul de nastere si la tata sa apara necunoscut?
nu stiu daca este posibil, eu vreau doar ca numele de familie al copilului sa fie ca al meu
el cu siguranta nu ar fi de acord, dar reprezinta un pericol pentru copilul meu ,acel om este un potential criminal si mi s-ar parea absurd ca ,copilul sa ii mai poarte numele
Nu e chiar asa de absurd, e tatal lui.
Puteti cere schimbarea numelui copilului pe cale administrativa dar va trebuie o motivatie puternica (in ce fel purtarea respectivului nume este un pericol pentru copilul dvs) si va trebuie si acordul tatalui.
Puteti cere si suplinirea acordului tatalui (probabil).


Nu se poate ceea ce vreti.
Doar daca tatal isi da acordul in scris se poate schimba pe cale administrativa numele copilului asa cum doriti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie ... Melania17 Melania17 Buna ziua..exista vreo soluție de a schimba numele de familie al copilului meu care este al fostului concubin cu numele mamei de familie? Nu ma interesează ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume PRO7 PRO7 Buna ziua! Subiect:vrem sa schimbam numele de Familie al fetitei noastre! Noi avem nume românesc (POPESCU) ,suntem căsătoriți de doi ani si fetița ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil elena74-74 elena74-74 Buna ziua ..as dori si eu o informatiee,,,,sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 6 ani.. am custodia fetitei mele...fostul trebuie sa-mi plateasca pensia ... (vezi toată discuția)