avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare in instanta sume din penalizari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare in instanta sume din penalizari

Se mai pot recupera in instanta sume din penalizari, in cazul in care restantierul a ajuns cu intretinerea la zi ? Sumele ramase restante sunt doar penalizari care nu au depasit termenul de 3 ani. Vechiul administrator i-a incasat persoanei respective doar intretinerea restanta fara penalizari, pana cand s-a ajuns la zi cu intretinerea, iar acum restantierul refuza sa plateasca si penalizarile.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:48, 26 Mai 2015
da, puteti recupera in instanta penalizarile
Asa cum a scris si d-na consilier jr., daca de buna voie nu-si respecta promisiunea/angajamentul luat, acum ca s-a terminat si cu calcularea penalizarilor (nu mai aveti la ce sa calculati), il notificati de urgenta ca il actionati in instanta.
Este posibil sa inceapa sa achite, insa nu trebuie sa va opriti pentru ca s-ar putea sa depasiti termenul.
Asa se intampla in realitate. Plange omul ca, uite as vrea sa achit doar intretinerea ca sa nu mai creasca penalizarea, apoi o sa incep sa achit si "de dincolo". Ei, omul si-a vazut sacii in caruta si acum crede ca "va joaca" cum vrea el... calculul proprietarului este gresit, totul depinde de dvs. - de fapt de conducerea as. prop. si eventual sa va fie invatatura de minte!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere tatabonea tatabonea buna ziua.Am o restanta la intretinere (maricica+penalitati),a fost si mai mare dar am reusit sa dau si cate 2500-3000 de lei pt. a reusi sa ajung la zero.In ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)