avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO valabil doar unde doreste banca?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO valabil doar unde doreste banca?

Buna ziua!
Am o intrebare pt. dvs.: am o Dacie Logan cumparata in 2007 cu un credit pe 5 ani obtinut de la Volksbank. Pana acum, am incheiat asiguarea CASCO la Omniasig, deoarece asa mi s-a spus de la banca sa fac fiindca banca are contract cu Omniasig, ca lucreaza cu ei, etc.
Nu mi se pare normal ca sa fiu obligat sa fac CASCO acolo unde doreste banca, asa ca va intreb daca e legal ce fac ei, adica daca pot face CASCO si la alta societate de asigurare. Acelasi lucru si pentru asigurarea de locuinta(credit tot de la Volksbank, asigurare obligat de ei tot la Omniasig.)
Va multumesc si astept un raspuns intrucat zilele acestea trebuie sa reinoiesc CASCO!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:45, 10 Octombrie 2009
Raspunsul depinde de prevederile contractuale.

Astfel, daca prin contractul de leasing v-ati obligat sa incheiati polita la o anume societate, sunteti obligat sa respectati contractul si sa continuati asigurarea la respectivul asigurator.

De asemenea, daca se prevede ca societatea de leasing incheie polita, ea fiind proprietara masinii, iar dumneavoastra vi se refactureaza, va trebui sa respectati alegerea firmei.

Daca insa nu aveti o prevedere similara si indrumarea catre OMNIASIG a fost doar cu titlul de recomandare, puteti alege ce asigurator vreti.
Masina a fost cumparata prin credit auto, nu in leasing. Deci, daca nu scrie in contract de Omniasig, atunci ei nu ma pot obliga. Am sa studiez contractul si eventual revin pe forum. Va multumesc!
In mod normal,n-ar trebui sa vi se impuna o anumita societate de asigurare daca sunteti proprietarul masinii.
Contractul incheiat cu banca priveste creditul respectiv si cred ca in cuprinsul acestuia poate fi stipulata obligativitatea incheierii unei asigurari,fara insa a exista o impunere in ceea ce priveste asiguratorul.Cred ca ,in acest mod,clauza ar fi abuziva.
In general , in asemenea conditii bancile sugereaza clientilor sai cu ce societati de asigurari colaboreaza .Este pentru prima data cand aud , ca in conditiile de credit auto sa existe obligativitatea incheierii asigurarilor obligatorii cu colaboratorii bancii respective.cititi cu atentie contractul si vedeti daca este stipulata vreao clauza cu referirea mentionata.
Mult succes ,
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
Cuy siguranta, in contractul de credit veti gasi obligativitatea imprumutatului ca, pe perioada creditului, sa aveti incheiata o asigurare CASCO pe care sa o cesionati in favoarea bancii. Cat priveste impunerea incheierii contractului doar cu o anume societate de asigurare, ma indoiesc ca ar exista o astfel de clauza, cel mult, poate fi precizat faptul ca imprumutatul va incheia o polita de asigurare cu una dintre societatile de asigurare agreate de banca, caz in care aceasta ar trebui sa va prezinte o lista a Asiguratorilor agreati, din care dvs. sa hotarati cu cine veti perfecta asigurarea.

Alte discuții în legătură

Credite si asigurari alinaa80 alinaa80 Am un credit la volksbank si am garantat cu apartamentul, apartament pe care l-am asigurat la o societate de asigurari impusa de ei. As dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat - clauza abuziva ttr ttr Creditorul nu imi accepta polita de asigurare a imobilului adus in garantie, desi acopera toate riscurile si este pentru o suma de 3 ori mai mare decit soldul ... (vezi toată discuția)
Leasing- obligatie rca+casco la acelasi asigurator gabiistancu gabiistancu Buna ziua, am achizitionat un autoturism in leasing in 2007. Am incheiat pe o perioada de 5 ani polita CASCO la Omniasig. Anul acesta am primit o ... (vezi toată discuția)