avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetarea CIM pe perioada determinata, in timpul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetarea CIM pe perioada determinata, in timpul efectuarii concediului medical

Buna ziua,
In cursul lunii iunie imi inceteaza de drept CIM, eu fiind in concediu medical pe tot parcursul lunii iunie.
As dori sa stiu daca medicul curant va trebui sa imi elibereze un concediu medical pentru toata luna iunie, pe care angajatorul sa il completeze cu perioada cat mai figurez ca angajata si sa depun o copie stampilata de acesta conform cu originalul, sau sa imi elibereze 2 concedii, unul pe perioada cat mai am contractul de munca si unul pentru restul perioadei pentru a fi depus la Casa de Asigurari de Sanatate si a-mi fi platit separat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:28, 26 Mai 2015
1. - Certificatul medical pentru luna in care inceteaza contractul individual de munca in depuneti la CJAS.
- Partea de indemnizatie care trebuie suportata de angajator va fi recuperata de la acesta de catre CJAS.

2. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 2. - (1) Concediile medicale şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, la care au dreptul asiguraţii, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţã, sunt:
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporarã de muncã, cauzatã de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnãvirilor şi recuperarea capacitãţii de muncã, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncã sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal.
...

Art. 32.
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendã temporar activitatea sau activitatea acestuia înceteazã prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciarã, lichidare judiciarã, faliment sau prin orice altã modalitate prevãzutã de lege, drepturile prevãzute la art. 2 alin.(1), care s-au nãscut anterior ivirii acestor situaţii, se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate.

(2) Prevederile alin. (1) se aplicã şi în situaţia în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti.

(3) Drepturile achitate în condiţiile prevãzute la alin. (1) urmeazã a fi recuperate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate de la angajator, dupã caz, conform legii.

Va multumesc pentru raspuns.
Cadrele medicale care se ocupa de eliberarea concediului medical spun ca nu au intalnit aceasta situatie si mi-au cerut sa ma interesez eu pana vineri cand ma prezint sa mi-l elibereze.
V-as ruga, daca nu va deranjeaza sa detaliati putin raspunsul, in sensul in care, daca se poate sa-mi prezentati pasii de urmat.
Va multumesc!
1. Daca aveti certificat medical pentru luna mai il prezentati angajatorului care calculeaza si plateste indemnizatie aferenta.

2. - Certificatul medical pe luna iunie (luna in care inceteaza CIM) il prezentati la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) impreuna cu celelalte acte solicitate la prima depunere de certificat medical.
- Certificatele medicale "in continuare" le prezentati tot la CJAS.
- De la CJAS luati informatii cu privire la actele necesare la prima depunere de certificat medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cm pentru tuberculoza elena_costasche elena_costasche cui ma adresez daca unei persoane bolnave de tbc i se incheie contractul de munca pe termen determinat pentru plata concediului medical? (vezi toată discuția)
Concediu de sarcina si lauzie CRISCC CRISCC buna ziua, sunt insarcinata in 7 sapt si sunt in concediul medical fiind sarcina cu risc,am fost intrnata si dupa am primit concediu pe 2 sapt cu cod 01, cat ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters361328 ContSters361328 Buna ziua, Am un contract de munca pe perioada determinata(perioada contract 15decembrie 2014 / 15 iunie 2015 exclusiv).Sunt insarcinata si urmeaza sa raman ... (vezi toată discuția)