avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Lucrare efectuata fara factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Lucrare efectuata fara factura

am lucrat la cineva intr-o casa,la final am facut un act de mana in care scrie ca el are sa-mi de-a 14000lei,din care mi-a dat 10000lei,restul verbal mi-a promis ca mi-va da pana in luna septembrie...acum el spune ca are ceva probleme la lucrare si ca m-a va da in judecata ca nu i-am pus materiale foarte bune,ca lucrarea are ceva deficiente...ce pot face eu?va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 01:40, 30 Mai 2015
Buna seara,
Daca aveti firma si ati efectuat lucrarea fara factura atunci puteti fi acuzat de evaziune fiscala, iar daca nu aveti firma atunci puteti fi acuzat de infractiunea de exercitarea fara drept a unei activitati.
Totusi depinde foarte mult de continutul actului intocmit de mana. Aveti unele sanse sa va recuperati banii.
eu m.am tot rugat de el sa-i emit factura si el refuza...si care ar fi modalitatea sa imi pot recupera banii?...este vorba de o hartie scrisa fara semnatura unor martori,scrisa de mine si semnata de fiecare data cand luam banii...ce pot face eu?va multumesc!
Am si eu o intrebare totusi. Cum adica v-ati rugat de el ? Ii puneati factura in mana si platea pe baza acesteia. Simplu. Nu va mai bucurati pentru 10 bani castigati fara factura. Stiu ca sunt off-topic dar totusi nu inteleg cum nu i-ati putut da factura.
Chiar daca ati facut un inscris de mina , trebuia , daca plata s-a facut in transe , de fiecare data cind ati primit o suma de bani pentru lucrare, sa ii dati beneficiarului ,pentru plata efectuata , o chitanta ( fie ea si de mina, dar aici se pune problema ca v-ati sustras platii impozitului catre stat- evaziune fiscala).Potrivit codului civil, orice suma de bani se dovedeste printr-un inscris.Daca inscrisul este facut de mina trebuie sa se faca mentiunea " bun si aprobat de semnat " si apoi sa se semneze de catre cel ce se obliga la plata unui serviciu sau bun.Orice conventie sau contract intre doua parti , trebuie semnate de ambele parti care se obliga la o prestatie reciproca.Dvs. aveti, din cite deduc din ceea ce afirmati , doar un inceput de dovada scrisa pe care in instanta trebuie sa-l dovediti ( contractul) si cu alte mijloace de proba ( martori, chitante de materiale , etc).
culmea este ca desi el are sa-mi dea bani,tot el ma ameninta ca ma da in judecata....nu i-am taiat factura pentru ca a refuzat sa-mi ofere datele lui...in acel ''contract de mana'' scrie doar ca ma oblig sa incep lucrarea pana la data de....dar nu e trecuta firma ci eu....ce mi-se poate intampla in situatia asta?

Alte discuții în legătură

Schimbare acoperis - inselaciune sau nu mitachealina mitachealina O firma de renovari in constructii ne-a schimbat acoperisul casei cu o echipa de 7 oameni. Oferta initiala a devenit cu 38% mai scumpa la sfarsitul lucrarii, ... (vezi toată discuția)
Ajutor.................. adelinepiper adelinepiper Buna, Am mare nevoie de ajutor,lucrez la o firma ca si economist, si din pacate am observat ca de ceva timp, primesc spre inregistrare facturi cam ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)