avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata alocatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata alocatie

Buna ziua,
daca decizia finala pentru alocatie copil in care se dispune:
,,incepand cu data de 01.02.a.c se stabileste dreptul la alocatie ,, -plata acesteia se face cu luna februarie sau martie?
Ag Nationala pt Plati a virat banii incepand cu luna martie;este corecta interpretarea ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: flutur87 , utilizator 10:56, 27 Mai 2015
Potrivit art.6 alin.4 din Legea 61/1993 , dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Asadar, cand ati depus cererea de acordare a alocatiei de stat pentru copil?
nu am mentionat ,este alocatie de sustinere familie;
cele 2 alocatii se cumuleaza dar va rog sa ma ajutati la interpretarea dispozitiei,dosarul este aprobat dar plata a inceput din lna martie,bebruarie a ramas ...
Conform Legii nr.277/2010 (art.19), plata drepturilor pentru alocatie se asigura de catre agentiile pentru prestatii sociale judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, denumite in continuare agentii teritoriale, incepand cu luna urmatoare celei pentru care s-a stabilit dreptul, prin decizie a directorului.

Prin urmare, AJPIS a interpretat corect legea.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.alocatie copil BarbuViorica BarbuViorica am nascut pe 04.09.2015 si am depus dosarul pentru alocatie pe 18.09.2015.Am primit in luna noiembrie in cont alocatia copilului pe luna noiembrie,dar pentru ... (vezi toată discuția)
Interpretarea juridica a stabilirii dreptului de alocatie de stat AlexandruIonescu AlexandruIonescu Buna ziua, Sunt foarte nelamurit dupa ce am fost sa depun actele pentru alocatia de stat in aceeasi zi cand am primit certificatul de nastere a copilului. De ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil pana la 2 ani utilizator86 utilizator86 As dori sa va intreb. Eu am nascut la inceputul lunii iunie si pentru luna in curs nu am primit alocatie pentru copil. de ce? Am primit incepand cu iulie. ... (vezi toată discuția)