Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati intr-o problema pe care o are sora mea, cetatean roman si american, stabilita in America, statul Washington. Este casatorita cu cetatean american, are copii minori, iar sotul o acuza de violenta domestica.
Acum aproximativ un an, cumnatul a avut un accident cu masina, dupa care comportamentul lui s-a schimbat radical, nu a vrut sa mearga la medic pentru investigatii, in accident masina fiind foarte avariata, dar el s-a ingrijit acasa. Prima reactie urata a fost intr-o zi, enervandu-se foarte tare, a chemat salvarea si a spus medicilor ca sora mea are halucinatii, este violenta, este dereglata psihic, dupa care a lasat-o cateva zile internata pentru investigatii, medicii fiind influentati de declaratiile lui au aplicat si un tratament specific ( calmante, etc ) care a avut efect sedativ. La externare nu i-au pus nici un diagnostic. Urmatoarea perioada pana acum cateva saptamani comportamentul lui a fost controlat, dar intr-o zi in timpul unei discutii a luat brusc telefonul si a sunat la numarul pentru urgente, a chemat politia spunand ca a fost agresat, zgariat pe fata de catre sora mea, astfel ca ea a fost ridicata de politie, a petrecut 3 zile in arest, i s-a impus restrictie sa nu se mai apropie de el si copii.
Mi-a spus ca o pot ajuta caracterizarile pozitive, continand adevarul, despre ea ca persoana din punctul de vedere al familiei, rudelor, asa ca va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa contina aceste caracterizari ?
Cum pot sa o ajut din tara, cum o pot ajuta autoritatile romane, avand in vedere ca este cetatean roman ?
Ce autoritate din Romania ma poate ajuta sau poate interveni pentru ea in America ?
Multumesc mult!