avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie in Romania, divort in America cu custodie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie in Romania, divort in America cu custodie copii 50/50

Buna ziua,

Sora mea s-a casatorit in Romania acum 5 ani, iar dupa 3 ani de la casatorie a plecat impreuna cu sotul american si cei 2 copii in America. Dupa un alt an, in urma unui abuz fizic a cerut divortul. Custodia copiilor a fost data 50 / 50 iar ea nu mai primeste nici un fel de ajutor din partea sotului, sau sponsorului declarat la primirea vizei. Datorita custodiei este de asemenea foarte dificil gasirea unui loc de munca.
Ar putea cere un ajutor sau o alt fel de sentinta a divortului din partea statului roman?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:19, 5 Decembrie 2018
căsătoria trebuie recunoscuta in România și apoi și desfacerea acesteia prin divort, de asemenea și drepturile părinților privind exercitarea autorităților parintesti referitor la pensia alimentara și domiciliul minorilor.
Statul roman oferă o alocație de stat care este undeva la 80-90 de lei din câte cunosc pentru fiecare minor.
Alte beneficii,( locuința socială) le puteți solicita doar dacă locuiti in România - in special la Primăria din localitatea unde va veți stabili( sau se va stabili sora)
Recunoașterea căsătoriei și a desfacerii ei, precum și celelalte aspecte se fac prin proces civil in România, pentru care este indicat sa angajați un avocat .
Avocat Ștefania Balasa
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca va veni în România se poate judeca in tara natală dar nu cred ca va reusi fără acordul tatălui.
Este de competența statului american totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in strainatate, divort in romania? Amalasunta Amalasunta Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Sunt casatorita de 5 ani cu un cetatean sarb. Casatoria a avut loc in Germania. Certificatul de casatorie NU a ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este ... (vezi toată discuția)
Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)