avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Vechime in specialitatea studiilor

Vreau sa ma inscriu la un concurs pentru o functie publica grad profesional principal unde se cer 5 ani vechime in specialitatea studiilor (economice) . Am terminat facultatea in 2009 (Management) din iunie 2009 am fost angajata pe post de economist. In septembrie 2010 am nascut si am intrat 2 ani in concediu crestere copil , apoi in oct 2012 (la finalul concediului) mi-a fost incheiat contractul de munca ca economist si am trecut pe post de asistent manager pentru inca un an , adica pana la noiembrie 2013. De la 1 ianuarie 2014 sunt angajata pe post de inspector (primul an debutant , acum asistent) in cadrul DGASPC fara a avea in fisa postului atributii economice, doar pe asistenta sociala .
Intrebarile sunt :
1. Perioada de crestere copil se ia in calcul ca si vechime , avand in vedere ca am ramas pe postul de economist toata perioada, dar mi-a fost suspendat CIM pe cei 2 ani ?
2. Vechimea pe asistent manager (1 an) se ia in calcul ca si vechime in specialitatea studiilor (economice) ?
3. Vechimea de inspector se ia in calcul ca si vechime in specialitatea studiilor ?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:24, 29 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005- perioada concediului pentru creşterea copilului constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in specialitatea de economist GEORGIANA0904 GEORGIANA0904 In perioada 2009-2013 am fost angajata pe un post de economist in biroul contabilitate la Spital pe perioada dterminata 4 ani . In perioada imediat ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la absolvire facultate petu petu Sunt sef birou intr-o institutie publica.Am o vechime in munca de 23 ani.Pana in anul 2008 am fost incadrata ca si contabil IA cu delegatie de sef birou.In ... (vezi toată discuția)
Transformare post erzselaura erzselaura Am fost angajata Primariei....la contabilitate, anul 2009 - Inspector IA -contractual cu studii medii- sal. 865 ron.Din Iun.2009-Iun.2011 sunt in CIG. In ... (vezi toată discuția)