Am primit o poprire de la anaf, pentru venituri necuvenite perioada care am beneficiat de indemnizatie. Inainte de a ramane insarcinata am lucrat program normal la societatea x si colaborare la societatea y. Am mers la Agentia pentru Plati si Inspectie Sociala cu instintarea de plata cum ca as fii lucrat o perioada de timp cat eu am fost in concediu crestere copil si am si beneficiat de indemnizatie. Doamna de la agentie mi-a spus sa merg la societatea y care a declarat ca as fii lucrat in aceea perioada sa faca rectificativa. Problema mea este urmatoarea ca societatea este inchisa, nu mai dau de nimeni. Doamna de la agentie spune ca in aceste conditii sunt buna de plata. Suma este foarte mare si nu pot sa cred ca din cauza unei persoane care m-a declarat gresit trebuie sa platesc aceasta suma.
Imi puteti spune daca se poate face ceva?
1. Luati legatura cu Oficiul Judetean al Registrului Comertului sa va spuna ce e cu firma respectiva, daca mai exista, daca are un lichidator judiciar caruia sa va adresati.
2. Incercati sa aflati unde este arhiva angajatorului respectiv.
Hmmm. Daca mai sunteti in termen si n-ati primit anterior decizia prin care s-au stabilit sumele datorate trebuie sa faceti contestatie la executare si sa contestati atat executarea silita cat si titlul ANAF. Daca le-ati primit anterior si ati pierdut termenul pentru contestatie ...
Din pacate. fiind vorba despre o chestiune oarecum complicata, va trebuie o persoana calificata care sa va faca contestatia.