avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore lucrate neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore lucrate neplatite

in luna aprilie am efectuat 184 ore lucrate dintre care 16 au fost lucrate sambata,eu avand contract de 8 ore/zi,5 zile/sapt.nu mi-au fost platite decat 160 ore pe fluturas motivatia fiind ca nu sunt fonduri.unde si cui trebuie sa ma adresez ptr acest lucru,la itm?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 22:27, 27 Mai 2015
Buna seara,
Orele suplimentare se compenseaza cu timp liber platit in urmatoarele 60 de zile, iar daca nu este posibil cu un spor la salariu de minim 75%. Daca angajatorul nu va poate acorda sporul aferent, atunci solicitati zile libere platite. Daca va refuza puteti sesiza ITM-ul. In prealabil puteti apela la un mediator in vederea recuperarii restantei salariale.
In cazul orelor lucrate sambata, acestea nu sunt ore suplimentare. Se acorda un spor la salariu stabilit prin CIM sau ulterior prin act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare platite catalin1904 catalin1904 Buna, Este legal sa se taie din orele suplimentare facute de luni pana vineri, deoarece nu am facut norma de munca. Tin sa precizez ca lucrez sambata 5 ore si ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare ContSters68274 ContSters68274 Pana anul acesta ,pentru orele suplimentare,aveam un spor de 100% din salariul de baza.Din acest an ,datorita unor dificultati financiare,ni s-a dat un act ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare lumifatu lumifatu Lucrez intr-o saptamana de la ora 8.00 la ora 14.00 de luni pana joi iar vineri lucrez de la ora 8.00 la ora 20.30. dupa calculul meu de luni pana joi se fac ... (vezi toată discuția)