avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diagnostic gresit, eroare interpretare rezultate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diagnostic gresit, eroare interpretare rezultate tomograf, deces

Buna ziua ,

Acum un an si jumatate mama mea a fost diagnosticata cu cancer , imediat impreuna cu tatal meu au plecat in Bucuresti pentru tratament , dupa care a urmat , firesc operatia.
Dupa operatie doctorul oncolog a recomandat un control de specialitate la o anumita perioada de timp dupa operatie pentru a nu afecta.
Totul ok mama mea se simtea mai bine si a fost bineinteles la control dar nu a revenit in bucuresti ci din lipsa banilor a apelat la o clinica privata din tulcea pentru control ( cu gandul ca aparatul tomograf nu are cum sa greseasca) .
in urma controlului doamna doctor a scris in rezultatul analizei tomograf ca nu exista urme de tumoare.
Dupa 2 luni mama mea a inceput iar sa se simta rau si au revenit la bucuresti la indemnul medicului de familie care a observat ceva la ekg.
In Bucuresti la clinica de oncologie fundeni s-a descoperit pe cd-ul atasat analizelor de dupa operatie ( acelas cd de pe care a dat si dna doctor din tulcea rezultaul analizeor) ca defapt in momentul acela exista o tumoare de 3cm pe 5cm . care a evoluat destul de repede si a dus la deces in urmatoarea luna si jumatate .
tin sa mentionez ca in aceasta perioada parintii mei au facut credite peste credite pentru a o salva pe mama .
as vrea sa stiu daca putem cere daune de orice fel de la doamna doctor din tulcea pentru ca ne-a indus in eroare intrucat in momentul de fata tatal meu nu se poate descurca cu ratele creditului.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:33, 30 Mai 2015
Faceti plangere la Colegiul Medicilor si vedeti ce vor decide.
In functie de acest aspect veti vedea mai departe ce veti face.
Multumesc pentru raspuns ,
Inca o intrebare , pentru plangerea catre colegiul medicilor , este nevoie de un reprezentant ( avocat mediator) si daca o data cu plangerea trebuie notificata dna doctor in cauza ? Multumesc
Nu va trebuie nici avocat, nici mediator si nici notificare.
Daune materiale si/ sau daune morale din partea persoanei pe care o mentionati pot fi stabilite numai de catre instanta de judecata.
Puteti deschide actiune in instanta inainte sau dupa ce veti primi raspuns scris la sesizarea scrisa, cu nr. de inregistrare/ data facuta catre Colegiul medicilor din judetul dvs.
Un expert judiciar trebuie sa isi spuna parerea in cadrul unei expertize solicitate de dvs. si aprobata de catre instanta de judecata, asupra CD-ului la solicitarea instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acordare concediu medical pentru un pacient cu cancer andry12 andry12 Buna ziua. Va cer ajutorul intrucat am ajuns la disperare cu doctorii din Romania si nu mai stiu la cine sa apelez si cum se aplica legea in tara ... (vezi toată discuția)
Malpraxis cu urmari grave calista_me calista_me in urma cu 6 ani am avut mari dureri de cap, ca urmare am mers la neurolog care mi-a recomandat RMN la o clinica din Timisoara. Am platit RMN ( nefiind bani la ... (vezi toată discuția)
Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)